search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:37
MENU CLOSE

ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

07.09.2020 07:00
ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Media

 

Την επέκταση όλων των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, όπως ακριβώς έγινε και τον περασμένο Μάιο, αποφάσισε ο ΟΑΕΔ. Έτσι, μέσα στον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι πληρωμές της δίμηνης παράτασης για τους δικαιούχους – ανέργους που η επιδότηση ανεργίας τους έληξε τους μήνες του καλοκαιριού. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ αναμένει την αντίστοιχη ΚΥΑ για να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Οι δικαιούχοι, που η επιδότηση ανεργίας τους έληγε μέσα στον Ιούνιο, θα λάβουν τον Σεπτέμβριο 800 ευρώ καθώς θα έχουν συμπληρώσει δύο μήνες. Δεν χρειάζεται, μάλιστα να υποβάλλουν κάποια αίτηση γι΄αυτό.

Για τους εποχικούς υπαλλήλους, υπάρχει πρόβλεψη 50 ημερών ασφάλισης, προκειμένου να κατοχυρωθεί το τρίμηνο της επιδότησης ανεργίας.

Τα ποσά που αντιστοιχούν στη δίμηνη παράταση

Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:36