search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:36
MENU CLOSE

Καιρός: Δεν υποχωρεί η ζέστη, νέα εβδομάδα με θερμοκρασίες ως 38 βαθμούς Κελσίου (Χάρτης)

07.09.2020 07:15
kafsonas-paralia.jpg

 

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία στη χώρα και την εβδομάδα που ξεκινά, όπως προκύπτει από τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης BOLAM, αποκομμένο χαμηλό στη Δυτική Μεσόγειο θα προκαλέσει από την Τρίτη 08/09 μεταφορά θερμών αερίων μαζών στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα προς τη Νότια Ιταλία και τα Βαλκάνια. Ως αποτέλεσμα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας να αναμένεται να φτάνει τοπικά τους 36 – 38 βαθμούς έως και την Πέμπτη 10/09 και ενδεχομένως την Παρασκευή 11/09. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η θέση του αποκομμένου χαμηλού το βράδυ της Τρίτης 08/09 ενώ σημειώνεται και η μεταφορά των θερμών αερίων μαζών προς την Νότια Ιταλία και τα Βαλκάνια.

Σημειώνεται ότι η επικράτηση της συγκεκριμένης ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα την απουσία αξιόλογων φαινομένων στην χώρα, ενώ ο συνδυασμός των σχετικά χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων στην Ανατολική Μεσόγειο με τις υψηλές βαρομετρικές πιέσεις στην Κεντρική Μεσόγειο θα διατηρήσουν το μελτέμι στο Αιγαίο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24