search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:56
MENU CLOSE

Πορεία κατά μασκών με επικεφαλής ρασοφόρους και συνθήματα υπέρ… ορθοδοξίας και «ξακουστής Μακεδονίας» (Video)

07.09.2020 07:45
Πορεία κατά μασκών με επικεφαλής ρασοφόρους και συνθήματα υπέρ... ορθοδοξίας και «ξακουστής Μακεδονίας» (Video) - Media

 

Μπορεί να άργησε λίγες ημέρες αλλά έκανε τελικά και στην Ελλάδα την εμφάνισή του το ρεύμα του ακροδεξιού ανορθολογισμού και της συνωμοσιολογίας με αρκετές δόσεις σκοταδισμού και παραθρησκευτικού φανατισμού.

Στη Θεσσαλονίκη το κεντρικό πανό των λιγοστών είναι η αλήθεια συγκεντρωμένων, ανέγραφε «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, όχι στα υποχρεωτικά εμβόλια, μάσκες και τεστ!». Προφανώς όλοι αυτοί οι συγκεντρωθέντες θεωρούν ότι τα πάνω από 27 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και οι περίπου 900.000 νεκροί είναι αποκύημα φαντασίας ή συνωμοσία και των 200 περίπου κρατών όπου καταγράφονται κρούσματα και θάνατοι ασθενών.

Το πιο επικίνδυνο δε είναι ότι μόνο ότι όλοι τους ήταν δίπλα δίπλα χωρίς μάσκα –πώς να καταδεχτούν να φορέσουν μάσκα όταν αρνούνται ακόμα και την ύπαρξή του ιού- αλλά ότι προπαγανδίζουν την αντίθεση στον εμβολιασμό. Δεν ξέρουμε αν όλοι όσοι ανάμεσά τους είναι γονείς, έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους και εάν το έχουν… μετανιώσει.

Αλλά το πιο ακατάληπτο στις κινητοποιήσεις τέτοιου τύπου, ήταν όχι απλώς η παρουσία ρασοφόρων και ελληνικών σημαιών αλλά και συνθήματα του τύπου «Ελλάς θρησκεία ορθοδοξία» ή άσματα όπως “Μακεδονία ξακουστή”!. Όχι τίποτα άλλο, αλλά … καρφώνονται και οι διοργανωτές όσον αφορά την ιδεολογική προέλευσή τους…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:54