search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:56
MENU CLOSE

Τα πέντε καλύτερα stretching για να ανακουφίσεις τους πόνους της πλάτης (Photos)

07.09.2020 09:41
Τα πέντε καλύτερα stretching για να ανακουφίσεις τους πόνους της πλάτης (Photos) - Media

 

Οι ενοχλητικοί πόνοι της πλάτης μπορούν να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε ηλικία, και πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη συμφιλιωθεί με την αίσθηση αυτή. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Χειροπρακτών, ένα ποσοστό 50% των εργαζομένων αναφέρουν αίσθημα πόνου στην μέση και την πλάτη τους κάθε χρόνο.

Οι περισσότερες περιπτώσεις πόνου στην πλάτη οφείλονται στην ένταση και καταπόνηση των μυών και των συνδέσμων οι οποίοι υποστηρίζουν την σπονδυλική στήλη. Ο καθιστικός τρόπος ζωής αλλά και εργασίας δημιουργούν μια ευπάθεια σε αυτού του είδους τις βλάβες στη μυϊκή δομή της πλάτης και της Σπονδυλικής στήλης. Το θετικό είναι πως οι περισσότεροι πόνοι δεν υποδεικνύουν ιατρικές παθήσεις, αλλά είναι συνήθως αποτέλεσμα καθημερινών κακών συνηθειών, όπως η λάθος στάση του σώματος, η έλλειψη άσκησης και η καθιστική ζωή.

Εάν λοιπόν είσαι σε διακοπές και το πρωί μόλις ξυπνάς σε πονάει όλο σου το σώμα και πιο πολύ η πλάτη, αφιέρωσε 10 λεπτά από το χρόνο σου για μερικές ασκήσεις διατάσεων, μια εβδομάδα σε συνδυασμό με κολύμπι θα δεις οι πόνοι σου να εξαφανίζονται

Στάση παιδιού

Αυτό το χαλαρό τέντωμα είναι ένας καλός τρόπος για να τεντώσετε τους μυς της πλάτης, καθώς σας βοηθάει να ευθυγραμμίσετε την σπονδυλική σα στήλη και να απελευθερωθείτε από τυχόν ένταση που έχει συσσωρευτεί στη μέση σας.

  • Ξεκινήστε στηριζόμενοι στα πόδια και στα χέρια σας, κι έπειτα φέρτε τους μηρούς σας να καθίσουν πάνω στις φτέρνες σας, όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Αν νιώθετε την ανάγκη για περισσότερο τράβηγμα στη μέση, κρατήστε τα γόνατα κλειστά. Αν όμως νοιώθετε πως χρειάζεστε περισσότερο τέντωμα στους μηρούς, ανοίξτε τα γόνατά όσο το δυνατό περισσότερο.
  • Τεντώστε τα χέρια σας μπροστά σας με τις παλάμες ακουμπισμένες στο πάτωμα. Χαλαρώστε το μέτωπό σας ακουμπώντας το στο πάτωμα και αναπνεύστε βαθιά.
  • Για να επανέλθετε, σύρτε τα χέρια σας προς τα πόδια σας και αργά ελάτε σε καθιστή θέση. Αφήστε το κεφάλι να είναι το τελευταίο που θα σηκωθεί.

Γόνατο στο στήθος

Η κίνηση αυτή απομονώνει τους μεγαλύτερους μύες στο κάτω μέρος της πλάτης. Βοηθάει επίσης να διαταθεί το ιερό οστό, που συνδέει την λεκάνη, το οποίο εάν «κολλήσει» μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη.

  • Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια σας ευθεία
  • Λυγίστε αργά το ένα γόνατο προς το στήθος
  • Κρατήστε το από το γόνατο με τα δύο σας χέρια ή από το πίσω μέρος του μηρού σας για περισσότερη διάταση.
  • Κρατήστε το για δέκα δευτερόλεπτα και μετά αλλάξτε πόδι.

Bent knee cross

Αυτή η κίνηση βοηθάει τους κάτω μυς της πλάτης αλλά και τους πλάγιους να τεντωθούν.

  • Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια σε ευθεία, τα χέρια στο πλάι τεντωμένα με τις παλάμες να κοιτάνε το πάτωμα.
  • Φέρτε το πόδι πάνω από το άλλο πόδι έτσι ώστε το σώμα σας να μοιάζει σαν να το στύβουμε
  • Οι ωμοπλάτες πρέπει να ακουμπάνε, όσο μπορούμε, στο πάτωμα. Για περισσότερο stretch τοποθετήστε το κεφάλι από την αντίθετη πλευρά.
  • Κρατήστε λίγα λεπτά και αλλάξτε πόδι.

Στάση της γάτας

Αυτή η άσκηση αποκαλείται γάτα επειδή μοιάζει με το τέντωμα της γάτας. Αυτό είναι κάτι που κάνουν οι γάτες όταν κοιμούνται ή κάθονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βοηθάει στο να γίνει εύκαμπτη η σπονδυλική σας στήλη και τεντώνει τους μυς της πλάτης

  • Γονατίστε στο πάτωμα σε τετραποδική θέση, με τους αγκώνες τεντωμένους και το κεφάλι στην ευθεία με την σπονδυλική στήλη
  • Καμπυλώστε την πλάτη σας (κάντε μια κούρμπα) με το κεφάλι να ακολουθεί. Σπρώξτε το πάτωμα και μείνετε σε αυτή τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα
  • Έπειτα, ξεδιπλώστε αργά και ελάτε στην αντίθετη πλευρά με το κεφάλι πάλι να ακουλουθεί και αυτή τη φορά να κοιτάει το ταβάνι
  • Επαναλάβετε αρκετές φορές

Διάταση κορμού

Αύτη η άσκηση εκτείνει τους μυς του κέντρου και των κοιλιακών. Αυτοί οι μυς είναι σημαντικοί για τις προπονήσεις μας αλλά και για την υγεία της πλάτης σας.

Ξαπλώστε σε πρηνή θέση, με την κοιλιά στο πάτωμα,

Πιέστε τις παλάμες σας ώστε να σηκωθείτε, οι αγκώνες ανάλογα με το επίπεδο μπορεί να είναι είτε λυγισμένοι είτε τεντωμένοι όπως στη φωτογραφία

Για περισσότερο stretch, κατεβάστε τις ωμοπλάτες και εκτείνετε το κεφάλι πάντα στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης .

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48