search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:08
MENU CLOSE

Προαναγγέλλει παρέμβαση το ΕΣΡ για το Big Brother – Η ανακοίνωσή του

07.09.2020 12:08
Σε απολογία ο ΣΚΑΙ στο ΕΣΡ για το Big Brother - Media

 

Για το θέμα που προέκυψε στο Big Brother με παίκτη να “κανονικοποιεί” τον βιασμό σε συζήτηση με συμπαίκτες του τοποθετήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ξεκαθαρίζοντας τον λόγο που σιωπά, μέχρι στιγμής, απέναντι στις καταγγελίες.

Το ΕΣΡ ανέφερε πως έχει λάβει περισσότερες από 200 καταγγελίες για το θέμα, ενώ ενημέρωσε ότι έχει σχηματιστεί φάκελος και έχει οριστεί εισηγητής για τη διερεύνησή του. Όσο για τον λόγο που σιωπά μέχρι στιγμής, τονίζει ότι η στάση αυτή  αποτελεί νομική του υποχρέωση, καθώς ως κρατική αρχή “ομιλεί με τις αποφάσεις του.

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπα το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!

Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί – μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών – μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί.

Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Σημειώνεται ότι το θέμα ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων στα social media, καταδικαστικές τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων, παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα , αποχώρηση χορηγών από την εκπομπή και φυσικά, την απόφαση του ΣΚΑΪ να αποβάλει άμεσα τον εν λόγω παίκτη από το ριάλιτι του σταθμού.

Μάλιστα, δημοσιογράφος αποχώρησε από το πλατό του σταθμού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προβολή της της εν λόγω εκπομπής, ενώ η Φαίη Σκορδά ξεκαθάρισε ότι το Πρωινό αποστασιοποιείται από όλο αυτό, αποκλείοντας οποιοδήποτε περιεχόμενο του ριάλιτι από την εκπομπή της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07