23/10/2020 13:31:23

«Στα σκαριά» το πρώτο ιπτάμενο ιαπωνικό αυτοκίνητο (photos/video)

«Στα σκαριά» το πρώτο ιπτάμενο ιαπωνικό αυτοκίνητο (photos/video) - Media

 

Δεν αργεί η στιγμή που τα πρώτα ηλεκτρικά και αυτόνομα κινούμενα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα είναι λειτουργικά άρτια και εμπορικά διαθέσιμα. Σύμφωνα με την ιαπωνική SkyDrive, η δική της πρόταση, που πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη επανδρωμένη πτήση της, θα μπορεί να διατεθεί το 2023.

Ιπτάμενο αυτοκίνητο

Το πρόγραμμα SkyDrive ξεκίνησε χωρίς τυμπανοκρουσίες το 2012, ως ένα εθελοντικό ερευνητικό έργο με την ονομασία Cartivator. Η χρηματοδότησή του εξασφαλίστηκε από κορυφαίες ιαπωνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Toyota, της Panasonic και της Bandai Namco που δημιουργεί λογισμικό για ψηφιακά παιχνίδια.

Ιπτάμενο αυτοκίνητο

Το SkyDrive και η λίγων μέτρων επανδρωμένη πτήση του δείχνουν ότι το μέλλον της αυτόνομης πτήσης αστικών μετακινήσεων έρχεται πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, οι ιαπωνικές αρχές εκτιμούν ότι έως το 2030, θα έχουν δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές για την ευρεία χρήση των “ιπτάμενων αυτοκινήτων”.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.