search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:19
MENU CLOSE

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη λογική

08.09.2020 10:38
Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη λογική - Media

 

«Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με τη λογική και έχει τεράστιο θράσος για να αποκαλεί “πολιτικό απατεώνα” τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν να φταίει ο Έλληνας πρωθυπουργός για την παγκόσμια ύφεση που προκάλεσε η πανδημία», τόνισε μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, συνέστησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αρχίσει να φέρεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα».

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον Α. Τσίπρα «να σταματήσει να λέει ψέματα» και για το θέμα των υπαλλήλων καθαριότητας στα σχολεία.

Αναφερόμενος σχετικά εξήγησε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία από τους δήμους, αυτές τις ημέρες, ώστε να προσληφθούν 9.474 καθαριστές και καθαρίστριες στα σχολεία, εκ των οποίων 5.000 είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ μέχρι πέρυσι ήταν 3.700.

Σε ερώτηση για την πρόσθετη επιβάρυνση των 28 εκατ. ευρώ για το δημόσιο, ο Τ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Η επιβάρυνση υπάρχει, διότι το Δημόσιο φέτος διασφαλίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς μέχρι πέρυσι δεν μπορούσαν να λείψουν ούτε μια μέρα από τη δουλειά. Ξέρω κυρίες, οι οποίες είχαν καρκίνο και δεν μπορούσαν να πάνε να κάνουν χημειοθεραπεία. Αυτό ήταν το καθεστώς επί Τσίπρα. Επί Μητσοτάκη, το καθεστώς έχει αλλάξει. Έχουν κανονικά δικαιώματα και φυσικά έχουν πλήρεις και κανονικές υποχρεώσεις, τις οποίες πρέπει να εκπληρώνουν μέχρι κεραίας. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι συμβασιούχοι δέκα μηνών. Είναι έμπειροι, ξέρουν τη δουλειά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:19