search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:41
MENU CLOSE

Ευτυχώς… εξαφανίστηκε: Η επιστήμη επιβεβαίωσε ότι ο Μεγαλόδοντας ήταν τερατώδης (Photo)

08.09.2020 15:26
Ευτυχώς... εξαφανίστηκε: Η επιστήμη επιβεβαίωσε ότι ο Μεγαλόδοντας ήταν τερατώδης (Photo) - Media

 

Πριν από 28 εκατομμύρια χρόνια, στις θάλασσες της αρχαίας Γης, ζούσε ένα πραγματικό τέρας: ο Μεγαλόδοντας ήταν ένας προϊστορικός καρχαρίας που κυριολεκτικά αποτελούσε τον τρόμο για τα υπόλοιπα υδρόβια πλάσματα, καθώς ήταν μια πραγματική «μηχανή θανάτου».

Τεράστιος σε μέγεθος, απίστευτα επιθετικός και αιμοβόρος, ο Μεγαλόδοντας μέχρι τώρα αποτελούσε ένα πρόβλημα για την επιστήμη, καθώς υπήρχαν δύο ερωτήματα που δεν είχαν απαντηθεί οριστικά: με ποιους καρχαρίες σημερινούς έχει σχέση και ποιο ήταν το πραγματικό μέγεθός του.

Ως προς το πρώτο ερώτημα, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι οι απόγονοι του Μεγαλόδοντα δεν είναι οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες αλλά οι καρχαρίες μάκο, οι οποίοι μοιάζουν να μοιράζονται και κάποια χαρακτηριστικά της ιδιοσυγκρασίας του.

Πλέον, η επιστήμη κατέληξε και στο μέγεθος που είχαν οι μεγαλόδοντες και είναι ευτύχημα που εξαφανίστηκε, καθώς το μήκος του έφθανε τα 18 μέτρα και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια που έζησαν ποτέ στους ωκεανούς της Γης.

Μάλιστα, οι επιστήμονες έκαναν και ένα σχεδιάγραμμα που δίνει μια σύγκριση του τέρατος με έναν άνθρωπο, αλλά και με άλλους μεγάλους καρχαρίες και πραγματικά προκαλεί δέος. Πάλι καλά που εξαφανίστηκε πριν από μόλις 3,5 εκατομμύρια χρόνια.

Πηγή: Yahoo!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:41