search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς: Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους μαθητές που δεν φορούν μάσκα

08.09.2020 15:43
Στην Θεσσαλονίκη αύριο ο Χαρδαλιάς για τη διαχείριση της πανδημίας ενόψει εορτών - Media

 

«Δεν θα υπάρχει τιμωρία, αλλά δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στους μαθητές που δεν φορούν μάσκα». 

Αυτό απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε ερώτηση που δέχτηκε για τους μαθητές που θα πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς μάσκα, στην ενημέρωση για την πορεια του κορωνοϊού. 

Σημειώνεται πως σήμερα, Τριτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.E

Eπιπλέον, άμεσα αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα προβλέπει τα μέτρα για τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ανέφερε ότι η ΚΥΑ μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων και υπενθύμισε ότι δεν επιτρέπονται σχολικές εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις και σχολικά πρωταθλήματα.

Σε ότι αφορά στις πύλες εισόδου της χώρας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν 451.908 έλεγχοι, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 972. Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη τήρησης όλων των κανόνων και πρωτοκόλλων προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η κοινή προσπάθεια.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:41