search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:04
MENU CLOSE

Κοντοζαμάνης: Γιατί δώσαμε τα τεστ για τον κορωνοϊό σε ιδιωτικό διαγνωστικό

08.09.2020 16:49
Κοντοζαμάνης: Γιατί δώσαμε τα τεστ για τον κορωνοϊό σε ιδιωτικό διαγνωστικό - Media

 

Το κόστος για τη διεξαγωγή του εργαστηριακού ελέγχου στον ιδιωτικό τομέα είναι ενιαίο για το κράτος με κοινό τιμολόγιο, είπε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις για την ανάθεση των τεστ κορωνοϊού σε συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο, για όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Σε σχετική ερώτηση, ο υφυπουργός Υγείας απάντησε ότι πλέον το κόστος στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τη αρχή της πανδημίας, ενώ εξήγησε ότι τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν τη μέθοδο της «δεξαμενοποίησης», προκειμένου να περιορίζουν το κόστος. (σ.σ.: πρόκειται για μέθοδο όπου αναλύονται σε ένα αντιδραστήριο περισσότερα από ένα δείγματα).

Ωστόσο, επισήμανε ότι το τεστ είναι δωρεάν για όλους στη χώρα, ενώ πραγματοποιούνται όσοι εργαστηριακοί έλεγχοι χρειάζονται. «Δεν σταμάτησαν ποτέ τα τεστ» είπε, παρά τη δημοσίευση εγγράφων για τη διακοπή των τεστ για τα νοσοκομεία από το ΕΚΕΑ όσο και από το ΕΚΠΑ.

Σε σχέση με τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υπογράμμισε ότι «κάνουμε χρήση όλων των διαθέσιμων πόρων τόσο δημόσιων όσο και του ιδιωτικού τομέα για να εξασφαλίσουμε τα τεστ αλλά στο χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αδυναμία των δύο βασικών κέντρων για τη διεξαγωγή των τεστ για τον κορωνοϊό, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας αλλά και του Εργαστηρίου του ΕΚΠΑ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αλλάζει άρδην τον τρόπο που θα ελέγχονται εργαστηριακά τα δείγματα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr, εντός των επόμενων ημερών τοποθετούνται δύο μηχανήματα της πιο σύγχρονης τεχνολογίας που θα διεξάγουν τα τεστ για τον κορονοϊό με δείγμα σιέλου.

Πρόκειται για μηχανήματα που αποτελούν δωρεά και θα τοποθετηθούν το ένα στο Αττικόν και το άλλο στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Ήδη στο Αττικόν, όπως υπογραμμίζουν πηγές του ethnos.gr, έχουν προσληφθεί εκτάκτως τρεις βιολόγοι ώστε να μπορεί το τμήμα να ανταποκριθεί. Πρόκειται για νέα διαγνωστικά μηχανήματα τα οποία μόλις πριν λίγο καιρό έλαβαν έγκριση από τον FDA των ΗΠΑ δεδομένου ότι αποτελούν νέες εφευρέσεις λόγω της πανδημίας. Μάλιστα όπως μεταφέρουν έγκυρες πηγές του ethnos.gr στη χώρα μας θα τοποθετηθούν δύο από τα συνολικά 10 μηχανήματα που θα δοθούν εντός των ημερών στην Ευρώπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:03