Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα από τα χειρότερα υπολείμματα που πρέπει να καθαρίσετε μετά το μαγείρεμα είναι το λίπος που πολλές φορές μένει στο τηγάνι ή στο ταψί.
Υπάρχει πάντα η λύση να διατηρήσεις το λίπος αυτό σε ένα γυάλινο βάζο αφού μπορείς και να το ξαναχρησιμοποιήσεις (πχ μπορεί να είναι λίπος από μπέικον που δίνει γεύση σε κάποια άλλη συνταγή), αλλά οι περισσότεροι επιλέγουμε απλά να πετάξουμε το ζεστό λίπος στον νεροχύτη.
Το πρόβλημα είναι ότι τα λίπη στερεοποιούνται και συσσωρεύονται μέσα στις σωληνώσεις, τις οποίες και μπλοκάρουν (με τον ίδιο τρόπο που η χοληστερίνη μπλοκάρει τις αρτηρίες).
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάρετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και να κλείσετε καλά την υδρορροή στον νεροχύτη. Προσπαθήστε μάλιστα να φτιάξετε κάτι σαν ένα μικρό μπολ τσακίζοντας ανάλογα το αλουμινόχαρτο.
Στην συνέχεια ρίξτε μέσα στο αλουμινόχαρτο το καυτό λίπος μέχρι να αρχίσει να κρυώνει και να στερεοποιείται μετά από λίγα λεπτά.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.