search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Χωρίς τέλος ο «εφιάλτης» στην Καλιφόρνια με τις φλόγες – Επιχειρήσεις για τη διάσωση δεκάδων ατόμων

08.09.2020 19:46
california-fire4

 

Επιχειρήσεις για τη διάσωση δεκάδων παγιδευμένων ατόμων πραγματοποιούν διασωστικές ομάδες στην Καλιφόρνια, καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε μεγάλες εκτάσεις της πολιτείας, έχοντας ήδη κατακάψει μία πελώρια έκταση δύο εκατομμυρίων στρεμμάτων. Είναι η πρώτη φορά από το 1987 που καίγεται τόσο μεγάλη έκταση στην Καλιφόρνια, με τις εκτάσεις που καίγονται να ξεπερνούν σε μέγεθος την πολιτεία του Ντέλαγουερ.

Ειδικότερα, μία διασωστική ομάδα κατάφερε σήμερα να εκκενώσει ένα ορεινό καταφύγιο στην οροσειρά της Σιέρρα Νεβάδα, στο οποίο είχε αποκλειστεί ομάδα περίπου 50 πεζοπόρων. Ο καπνός από την πυρκαγιά στην περιοχή είχε καταστήσει αδύνατη την επιχείρηση διάσωσης το βράδυ της Δευτέρας, κάτι το οποίο τελικώς επετεύχθη την Τρίτη, καθώς κατέστη δυνατή η προσέγγιση του καταφύγιου από ελικόπτερο. Η πυρκαγιά στην οροσειρά ξέσπασε την Παρασκευή, νοτιοανατολικά της κομητείας του Φρέσνο, και είναι η μεγαλύτερη από τις τρέχουσες πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, έχοντας ήδη κάψει περισσότερα από 135.000 στρέμματα, χωρίς ακόμη να έχει επιτευχθεί ο ουσιαστικός περιορισμός της από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Περαιτέρω, η συγκεκριμένη πυρκαγιά οδήγησε στην εσπευσμένη μεταφορά 200 και πλέον ανθρώπων με στρατιωτικά ελικόπτερα, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους.

 

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν επιστρατευθεί περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν σε έλεγχου 25 μεγάλες πυρκαγιές που καίνε εκτάσεις της Καλιφόρνιας και έχουν αναγκάσει πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ειδικότερα, σε όλη τη νότια Καλιφόρνια, οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή και να μεταφερθούν σε ειδικά καταφύγια. Ακόμη, πέντε κομητείες της πολιτείας τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ.

Την ίδια στιγμή, η δυτική πολιτεία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα καύσωνα. Ενδεικτικά, η κομητεία του Λος Άντζελες κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία της, με τον υδράργυρο να δείχνει 49.4 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24