search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:19
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία οι ανακοινώσεις για τους τομεάρχες

09.09.2020 05:16
tsipras_3.jpg

 

Με την ανακοίνωση των τομεαρχών που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, εκτός απροόπτου (update: λόγω Μόριας, οι ανακοινώσεις δεν θα γίνουν τελικά σήμερα)  ολοκληρώνονται οι αλλαγές σε κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να στείλει μήνυμα επανεκκίνησης, έστω και χωρίς συνέδριο. Το τελευταίο υπενθυμίζεται πήρε αναβολή για το 2021 λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το απόγευμα ο Τσίπρας συγκάλεσε στην Κουμουνδούρου σύσκεψη στελεχών (συγκεκριμένα των στελεχών που αποτελούν τη σύνθεση του «πρωινού καφέ») προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των τομεαρχών και να διευθετηθούν οι όποιες εκκρεμότητες.  

Η επιλογή και η διάταξη τομεαρχών θεωρείται αρμοδιότητα του προέδρου και αυτός είναι ο λόγος που το θέμα δεν πέρασε από τα όργανα, δηλαδή δεν συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας και δεν υπήρξαν ανακοινώσεις στην Κεντρική επιτροπή την Κυριακή.

Μέχρι και χθες η Κουμουνδούρου κρατούσε κλειστά τα χαρτιά της για τις αλλαγές και τις μετακινήσεις και το μόνο που είναι γνωστό όλες αυτές τις μέρες είναι πως ο τέως εκπρόσωπος Τύπου Αλέξης Χαρίτσης θα αναλάβει κάποιο κρίσιμο χαρτοφυλάκιο. Από εκεί και πέρα, επιμένουν οι πληροφορίες ότι το χαρτοφυλάκιο αυτό κατά πάσα  πιθανότητα θα είναι το Οικονομίας, από το οποίο αναμένεται να μετακινηθεί ο Νίκος Παππάς.

Η μετακίνηση του Νίκου Παππά έχει προαναγγελθεί ουσιαστικά από τα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου εξαιτίας των αποκαλύψεων Μιωνή και Καλογρίτσα, που έφεραν το κόμμα και τον Αλέξη Τσίπρα σε δύσκολη θέση. Αν και αρχικώς υπήρξαν σκέψεις  για ανασχηματισμό των τομεαρχών εντός Ιουλίου, τελικώς ατόνησαν, πολλώ δε μάλλον που η σκανδαλολογία σταμάτησε και η προσοχή στράφηκε ευλόγως στα ελληνοτουρκικά καθώς ξεκινούσε η κλιμάκωση των προκλήσεων με το Oruc Reis.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως είχε εντάξει τη συγκεκριμένη περίπτωση σε ένα πλαίσιο ευρύτερων αλλαγών, αποφεύγοντας την μεμονωμένη και εν θερμώ αντιμετώπιση της τύχης του Νίκου Παππά    

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15