search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:38
MENU CLOSE

Επτά συμβουλές και κόλπα για να βοηθήσετε τα παιδιά στο να φορούν τη μάσκα (Photo)

09.09.2020 10:11
Επτά συμβουλές και κόλπα για να βοηθήσετε τα παιδιά στο να φορούν τη μάσκα (Photo) - Media

 

Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να προσαρμοστούν στο να φορούν τη μάσκα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Εξηγήστε στο παιδί σας γιατί οι μάσκες προσώπου είναι σημαντικές.

Βοηθήστε το παιδί σας να καταλάβει γιατί η μάσκα προσώπου είναι σημαντική για να αποτρέψετε την εξάπλωση του COVID-19. Χρησιμοποιήστε κατάλληλη γλώσσα ανάλογα με την ηλικία του για να του μιλήσετε σχετικά με τον κορονοϊό. Για τα μικρότερα παιδιά, ακολουθήστε απλούς, συγκεκριμένους όρους. Μπορείτε να πείτε πράγματα όπως : « Η χρήση μάσκας μας βοηθά να διατηρούμαστε ασφαλείς αλλά και να διατηρούμε τους άλλους γύρω μας ασφαλείς », ή « Η χρήση μάσκας μπορεί να βοηθήσει στην δική μας προστασία και των γύρω μας από τα μικρόβια ». Για μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να μοιραστείτε περισσότερες πληροφορίες, εικόνες και βίντεο που δείχνουν πώς οι μάσκες μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

 

2. Εντάξτε τις μάσκες προσώπου μέσα στο παιχνίδι τους

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσω του παιχνιδιού, και αυτό μπορεί επίσης να τα βοηθήσει να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους. Δώστε στο παιδί σας μια μάσκα για το αγαπημένο του λούτρινο κουκλάκι, ράψτε μια αντίστοιχη μάσκα για μια κούκλα ή σχεδιάστε μάσκες στα μπλοκ ζωγραφικής με τους αγαπημένους του ήρωες. Εξασκηθείτε στην τοποθέτηση της μάσκας μέσω τους παιχνιδιού και ακούστε τι λέει το παιδί σας καθώς παίζει. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε πώς το παιδί κατανοεί ή αισθάνεται μια κατάσταση.

 

3. Προμηθευτείτε διασκεδαστικές και πολύχρωμες μάσκες για να διαλέξουν.

Αναζητήστε υφασμάτινες μάσκες που διαθέτουν το αγαπημένο χρώμα ή τον ήρωα του παιδιού σας. Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να επιλέξει ένα σχέδιο μέσα από διαφορετικές επιλογές, ώστε να αισθανθεί ότι αποτελεί μέρος της διαδικασίας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι οι επιλογές μάσκας που θα εξετάσετε να είναι φιλικές προς τα παιδιά, με φυσικά υλικά, που μπορούν να πλυθούν εύκολα και να έχουν το σωστό μέγεθος για την ηλικία του παιδιού σας.

 

4. Βεβαιωθείτε ότι η μάσκα του παιδιού σας εφαρμόζει σωστά και είναι άνετη.

Βεβαιωθείτε ότι η μάσκα καλύπτει το πρόσωπο, πάνω από τη μύτη και το στόμα του παιδιού σας και ασφαλίζει κάτω από το πηγούνι του. Αποφύγετε τυχόν κενά στις πλαϊνές πλευρές ρυθμίζοντας την εφαρμογή της μάσκας, έτσι ώστε να είναι άνετη. Πάντα να ελέγχετε ότι το παιδί σας μπορεί να αναπνέει εύκολα όταν φοράει τη μάσκα. Τέλος, βεβαιωθείτε ότι εσείς και το παιδί σας πλένετε πάντα τα χέρια σας πρώτα.

 

5. Ζητήστε τη βοήθεια του παιδιού σας

Το να δώσετε στα παιδιά μια δουλειά ή μια ευθύνη μπορεί να τα βοηθήσει να αισθανθούν δυνατά και ότι ελέγχουν περισσότερο μια κατάσταση. Ορίστε το παιδί σας ως “φύλακα μάσκας” της οικογένειας. Όταν φεύγετε από το σπίτι, ζητήστε του να ελέγξει ότι ο καθένας έχει τη μάσκα του διαθέσιμη. Μπορείτε να ζητήσετε από τα μεγαλύτερα αδέλφια να βοηθήσουν τα μικρότερα αδέλφια υπενθυμίζοντας τους να φορούν τη μάσκα τους. Ένα άλλο τρικ είναι να κρατήσετε τα χέρια του παιδιού σας απασχολημένα όταν φοράνε μάσκα. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε σε μανάβικο, ζητήστε από το παιδί σας να σας βοηθήσει να μεταφέρετε ένα είδος. Αυτό μπορεί να τα αποτρέψει από το να αγγίξουν τη μάσκα τους.

 

6. Εξασκηθείτε στο σπίτι

Προτού χρειαστεί το παιδί σας να φορέσει δημόσια σε μια μάσκα, εξασκηθείτε μαζί στο να φοράτε τη μάσκα για σύντομα χρονικά διαστήματα στο σπίτι σας. Εξασκηθείτε μπροστά στον καθρέφτη για το πώς θα τη φοράνε και επιτρέψτε τους να τη φοράνε βλέποντας τηλεόραση ή παίζοντας παιχνίδια στο τάμπλετ για να τη συνδυάσουν με ευχάριστα και διασκεδαστικά γεγονότα.

 

7. Φορέστε κι εσείς μπροστά τους τη δική σας μάσκα!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να φορά μάσκα προσώπου είναι να φοράτε και οι ίδιοι τη δική σας. Εφόσον τα παιδιά παρακολουθούν και ακούνε πάντα, είναι βέβαιο ότι θα σπεύσουν να σας αντιγράψουν!!!

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:38