search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:47
MENU CLOSE

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη: Οι αιγυπτιακές αρχές έφεραν στο φως 13 πλήρως σφραγισμένες σαρκοφάγους 2.500 ετών (Photos/Video)

09.09.2020 11:30
Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη: Οι αιγυπτιακές αρχές έφεραν στο φως 13 πλήρως σφραγισμένες σαρκοφάγους 2.500 ετών (Photos/Video) - Media

 

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 13 πλήρως σφραγισμένες ξύλινες σαρκοφάγους στην έρημο Σαχάρα της Αιγύπτου. Η ηλικία τους υπολογίζεται γύρω στα 2.500 χρόνια.

Η τοποθεσία της ανακάλυψης βρίσκεται 19 μίλια νότια του Καΐρου.

Ενώ χιλιάδες σαρκοφάγοι έχουν βρεθεί ενταφιασμένοι στο συγκεκριμένο σύμπλεγμα των τάφων, αυτές οι νέες ανακαλύψεις είναι σπάνιες γιατί παραμένουν εντελώς άθικτες κατά τη διάρκεια των χιλιετιών, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η daily mail..

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, η συλλογή των φέρετρων βρέθηκε στοιβαγμένη η μία πάνω στην άλλη στο κάτω μέρος ενός τάφου βάθους 36 ποδιών (11 μέτρων) στην αρχαία νεκρόπολη.

Εμπειρογνώμονες που αναλύουν τις σαρκοφάγους – οι οποίες είναι τόσο καλά συντηρημένες που μερικά από τα αρχικά χρώματα τους μπορούν να φανούν ακόμη και στην εξωτερική τους πλευρά – κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα κιβώτια ταφής παρέμειναν τέλεια σφραγισμένα από τότε που είχαν αρχικά ενταφιαστεί.

Οι ερευνητές περιμένουν να βρουν επιπλέον φέρετρα μετά το άνοιγμά τους, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39