search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:24
MENU CLOSE

Φωτιά στη Μόρια: Σε πλοία θα φιλοξενηθούν 1.000 ευάλωτοι αιτούντες άσυλο

09.09.2020 15:57
Φωτιά στη Μόρια: Σε πλοία θα φιλοξενηθούν 1.000 ευάλωτοι αιτούντες άσυλο - Media

 

Οι υπόλοιποι από τους περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο που έμειναν χωρίς στέγη θα φιλοξενηθούν σε σκηνές που στάλθηκαν από άλλα μέρη της χώρας.

Χίλιοι ευάλωτοι αιτούντες άσυλο που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας θα φιλοξενηθούν σε πλοίο της Blue Star Ferries που αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα, Τετάρτη, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και σε δύο αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού που θα μεταβούν αύριο, Πέμοτη, στο νησί.

Τα ανωτέρω ανακοίνωσαν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης, οι υπουργοί Μετανάστευσης και Εσωτερικών και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Σε σκηνές θα φιλοξενηθούν οι υπόλοιποι

Οι υπόλοιποι από τους περίπου 3.500 αιτούντες άσυλο που έμειναν χωρίς στέγη θα φιλοξενηθούν, όπως ανακοινώθηκε, σε σκηνές που στάλθηκαν από άλλα μέρη της χώρας και οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους του ΚΥΤ που δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Θεοδωρικάκος από Μόρια: Η κρίση που αντιμετωπίζουμε, απαιτεί απόλυτη ενότητα

 «Ο ρόλος του υπουργείου Εσωτερικών δεν αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι, αφορά όμως τον συντονισμό των κρατικών δυνάμεων με την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια, και με τους δήμους της Λέσβου και εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος από την Μόρια.

«Η κρίση που αντιμετωπίζουμε, απαιτεί απόλυτη ενότητα από όλους» τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως «κάνουμε τα πάντα για να διασφαλιστεί η έννομη τάξη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10