search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Υπόθεση Folli Follie: Προφυλακιστέοι οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

09.09.2020 17:43
Υπόθεση Folli Follie: Προφυλακιστέοι οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος - Media

 

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης, ιδρυτής και επί σειρά ετών επικεφαλής της Folli Follie αντίστοιχα, μετά την πολύωρη διαδικασία των απολογιών τους στην 35η Τακτική Ανακρίτρια για την υπόθεση των παραποιημένων στοιχείων που εμφάνιζε επί σειρά ετών ο Όμιλος προκειμένου να εμφανίζει εύρωστη οικονομική εικόνα. Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να τους κρίνουν προφυλακιστέους. Αντίθετα, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και εγγύηση αφέθηκε η Καίτη Κουτσολιούτσου.

Οι μαραθώνιες απολογίες τους διήρκησαν εννέα ώρες, με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο να βγαίνει από το ανακριτικό γραφείο με χειροπέδες στα χέρια και τον πάτερα του Δημήτρη Κουτσολιούτσο, υποβασταζόμενο και να οδηγούνται στο Μεταγωγών, με την κλούβα της αστυνομίας.

Πρώτος απολογήθηκε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και επί 4 ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας, επιχειρώντας να αντικρούσει το βαρύ κατηγορητήριο. Ακολούθησε η απολογία του γιου του Τζώρτζη και στη συνέχεια η Καίτη Κουτσολιούτσου.

Πατέρας και γιος ξεκίνησαν να απολογούνται από νωρίς το πρωί για συνολικά πέντε κακουργήματα:

  • απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού
  • νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων
  • χειραγώγηση αγοράς,
  • εγκληματική οργάνωση και
  • πλαστογραφία.

Απολογία έδωσε και η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου η οποία αφέθηκε ελεύθερη με όρους μετά την απολογία της για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος: Κακουργηματική απάτη, νομιμοποίηση παράνομου χρήματος και χειραγώγηση της αγοράς.

Την εγκληματική οργάνωση, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν οι ίδιοι προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους για αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών statement και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων, τα οποία οδήγησαν την Folli Follie και τους επενδυτές της στην οικονομική καταστροφή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:15