search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:08
MENU CLOSE

Βατόπουλος για εικόνες ντροπής στην Μόρια: «Χιλιάδες στοιβαγμένοι άνθρωποι χωρίς υποδομή είναι προϋπόθεση για μετάδοση νοσημάτων»

10.09.2020 05:26
«Αποσυμφόρηση της Ελλάδας με μετεγκατάσταση των άστεγων της Μόριας, τώρα!» - «Κραυγή» 169 Ευρωβουλευτών - Media

 

Για τις εικόνες ντροπής με τους χιλιάδες μετανάστες να κοιμούνται στους δρόμους με τα μωρά τους μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως ο ίδιος ανέφερε «είναι μια κατάσταση αδιέξοδη. Δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά είναι απολύτως σαφές πως χιλιάδες άνθρωποι χωρίς υποδομή, τουαλέτες κλπ, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον είναι προυπόθεση για μετάδοση νοσημάτων. Φοβάμαι για τροφικές δηλητηριάσεις, για μολυσμένο νερό, όπως βλέπω τις εικόνες. Μιλάμε για μια κατάσταση ανθυγιεινή που πρέπει όπωσδήποτε να επιλυθεί».

Αναφορικά με την χθεσινή αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα μας ο ίδιος σχολίασε πως «γενικώς θα βλέπουμε αυξομειώσεις αυτό δεν είναι κάτι που μας απασχολεί τόσο το να παρακολούθουμε τις διασωληνώσεις και τις εισαγωγές που αυξάνονται και γενικώς είμαστε σε μια ασταθής ισορροπία που μπορεί να ανατραπεί ανα πάσα στιγμή ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να χαλαρώνονται τα μέτρα».

Τέλος, σχετικά με το εμβόλιο ο ίδιος σημείωσε πως η επιστημονική κοινότητα πάντα έλεγε ότι για να βγει εμβόλιο χρειάζεται μια διαδικάσία η οποία μπορεί να είναι ταχεία αλλά το πιθανότερο είναι να είναι σχετικά βραδεία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:00