search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:33
MENU CLOSE

Γαργαλιάνος για Μόρια: Τραγικές οι εικόνες – Ανησυχία για υγειονομική βόμβα (Video)

10.09.2020 06:35
Lockdown - Γαργαλιάνος: Μέχρι την Παρασκευή η απόφαση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία - Media

 

Η δραματική κατάσταση με τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο να κοιμούνται ακόμη και δίπλα σε νεκροταφεία συνοδεύεται από τον κίνδυνο υγειονομικής βόμβας.

Μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων κ. Παναγιώτης Γαργαλιάνος σχολίασε ότι οι εικόνες που έρχονται από την Λέσβο είναι τραγικές. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να εντοπιστούν οι θετικοί στον κορωνοϊό και να απομονωθούν, ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη λόγω των συνθηκών. Σημειώνεται ότι από τους 34 θετικούς από το ΚΥΤ Μόριας έχουν βρεθεί μόνο οι οκτώ.

Συνολικά στη χώρα, σημείωσε ο ίδιος, θα αρχίσουμε να ανησυχούμε αν δούμε «εκθετική αύξηση» κρουσμάτων κορωνοϊού, δηλαδή για παράδειγμα αν είχαμε ήδη διπλασιασμό των κρουσμάτων. «Παρόλα αυτά δεν εφησυχάζουμε». 

Για τη διανομή μασκών στα σχολεία

To άνοιγμα των σχολείων είναι ένα «μεγάλο στοίχημα» και η πολιτεία έχει πάρει τα καλύτερα δυνατά μέτρα, σημείωσε ο κ. Γαργαλιάνος. «Οι λοιμωξιολόγοι έχουν δώσει όλες τις οδηγίες για την προστασία των παιδιών με βάση υγειονομικά πρωτόκολλα και νομίζω ότι μέχρι αύριο θα πρέπει να έχουν πάει και οι μάσκες στα σχολεία» σημείωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24