search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:10
MENU CLOSE

Ιταλία: Μετανάστρια από το Κονγκό έσκισε το πουκάμισο και «καταράστηκε» τον Σαλβίνι (Photos/Video)

10.09.2020 06:53
Ιταλία: Μετανάστρια από το Κονγκό έσκισε το πουκάμισο και «καταράστηκε» τον Σαλβίνι (Photos/Video) - Media

 

Ο ηγέτης της ιταλικής ακροδεξιάς Λίγκας, Ματέο Σαλβίνι, δέχθηκε τις… κατάρες και την οργή μιας νεαρής μετανάστριας από το Κονγκό ενώ έκανε προεκλογική περιοδεία στην περιοχή της Τοσκάνης ενόψει των περιφερειακών εκλογών.

Το περιστατικό συνέβη στο Pontassieve λίγο έξω από τη Φλωρεντία, καθώς ο Σαλβίνι πραγματοποιούσε την εκστρατεία του στην περιοχή. Όπως δείχνει βίντεο, μια γυναίκα ξαφνικά πρόβαλε από το πλήθος, άρπαξε τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ιταλίας και του έσκισε το πουκάμισο αλλά και δύο ροζάρια από το λαιμό του.

Video footage shows a woman in the crowd grabbing hold of the former Deputy PM, tearing his shirt and ripping two rosaries from his neck

Η επιτιθέμενη, που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν μια 29χρονη από το Κονγκό, στη συνέχεια του φώναξε «σε καταριέμαι» στα ιταλικά, προτού απομακρυνθεί γρήγορα από την αστυνομία, η οποία αργότερα είπε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι ήταν σε «διαταραγμένη κατάσταση».

Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι η επίθεση δεν ήταν προσχεδιασμένη αλλά αυθόρμητη, καθώς η νεαρή γυναίκα βρέθηκε κοντά στο κλιμάκιο του Σαλβίνι καθώς επέστρεφε από την εργασία της.

Ο Σαλβίνι, επικεφαλής του κόμματος της Λίγκας που προωθεί αντιμεταναστευτικές πολιτικές έδειξε το σκισμένο του πουκάμισο και το κατεστραμμένο κολιέ του σε ανάρτηση στο Facebook.

«Ήρθε προς μένα (και μου είπε) «Γαμ…». Άρπαξε το πουκάμισό μου. Μπορώ να αντικαταστήσω τα πουκάμισα. Αυτό που με ενόχλησε είναι ότι έκοψε και ουσιαστικά έσπασε δύο ροζάρια που φορούσα, κρυμμένα, γύρω από το λαιμό μου », είπε.

Far-right Italian leader Matteo Salvini was left shaken and 'cursed' after a scuffle with a young woman while campaigning in Pontassieve, Tuscany ahead of regional elections

Salvini, head of the League party who promotes policies aimed at preventing migrants from entering Italy, showed his torn shirt and damaged rosaries in a Facebook post

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:10