search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:57
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Οι κάτοικοι ευθύνονται που δεν έγιναν κλειστές δομές – Δεν θα κάναμε εμφύλιο

10.09.2020 09:47
Γεωργιάδης: Οι κάτοικοι ευθύνονται που δεν έγιναν κλειστές δομές - Δεν θα κάναμε εμφύλιο - Media

 

Την αποκλειστική ευθύνη στους κατοίκους της Λέσβου, για το γεγονός ότι δεν κατασκευάστηκαν κλειστές δομές στο νησί, επέρριψε το μεσημέρι της Πέμπτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι αν είχαν επιτρέψει οι κάτοικοι σε Λέσβο και Χίο να γίνουν κλειστές δομές για στα νησιά, θα είχε λυθεί το πρόβλημα, ωστόσο η άποψη αυτή δεν πέρασε μέσα στην κοινωνία υπήρξαν παλλαϊκές αντιδράσεις και συνεπώς μια «τακτική υποχώρησης» εξαιτίας και των τότε εξελίξεων με τη συγκέντρωση μεταναστών στον Έβρο.

«Ασφαλώς. Ασφαλώς ναι. Θα ‘χαν γίνει οι δομές», απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο ερώτημα εάν φταίνε οι κάτοικοι που δεν έγιναν οι κλειστές δομές, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι οι κάτοικοι «και βέβαια έχουν τα δίκια τους».

Όπως εξήγησε για να γίνουν τότε οι κλειστές δομές θα έπρεπε να πέσει ξύλο και γι’ αυτό θεωρεί άδικη την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Κανένας από εσάς, σίγουρα όχι εγώ και σίγουρα όχι η κυβέρνηση, δεν θα έλεγε να κάνουμε τις κλειστές δομές και να προκαλέσουμε εμφύλιο στη Λέσβο ή στη Χίο. Εγώ δεν θα συνηγορούσα ποτέ σε κάτι τέτοιο» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι οι κάτοικοι στη Λέσβο έχουν δεινοπαθήσει.

«Δεν είμαστε κυβέρνηση τυράννων ούτε μας αρέσει η βία, ούτε μας αρέσει το ξύλο», σημείωσε ο Α. Γεωργιάδης.

Βέβαια τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και η κυβέρνηση επιχείρησε να προχωρήσει στην κατασκευή των κλειστών δομών, και ένταση υπήρξε στο νησί και επεισόδια των κατοίκων με δυνάμεις των ΜΑΤ που ήρθαν από την υπόλοιπη Ελλάδα για αυτόν αποκλειστικά τον σκοπό, με δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις.

Όπως, το ξημέρωμα της 24ης Φεβρουαρίου, όταν και το λιμάνι της Μυτιλήνης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Καθώς και τα εκτεταμένα επεισόδια που ακολούθησαν στις 27 Φεβρουαρίου σε ολόκληρο το νησί.

Τέλος, ο υπουργός μάλλον θα ξέχασε και τα βίντεο που είχαν έρθει τότε στην δημοσιότητα με άνδρες των ΜΑΤ με μανία και οργή να κλωτσούν και να σπάνε αυτοκίνητα κατοίκων, σε μια πράξη εκδίκησης για τις κινητοποιήσεις και τις συγκρούσεις.

Τέλος, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό και ζήτησε να απελαθούν οι υπεύθυνοι για την καταστροφική πυρκαγιά.

«Είδαμε τα βίντεο με τους ανθρώπους που τραγουδάγανε ‘’bye, bye Mόορια’’ γελώντας για τις φωτιές. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Προφανώς είναι εμπρησμός», είπε ο Α. Γεωργιάδης και επανελαβε ότι οι ένοχοι αυτών των εγκλημάτων πρέπει να απελαθούν αμέσως ακόμη και αν είναι πρόσφυγες, καθώς «δεν δικαιούνται πλέον άσυλο στην Ελλάδα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15