search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:23
MENU CLOSE

Αντιδράσεις για επίσκεψη Μπακογιάννη σε σχολείο – «Λειτουργεί ως ντίλερ εταιρειών»

10.09.2020 10:57
Αντιδράσεις για επίσκεψη Μπακογιάννη σε σχολείο - «Λειτουργεί ως ντίλερ εταιρειών» - Media

 

Στο 127ο δημοτικό σχολείο Σεπολίων έκανε την εμφάνισή του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Κ. Μπακογιάννης ακολουθώντας πιστά τη στρατηγική των χορηγιών –ποιος δε θυμάται τα άπειρα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια σχεδόν σε όλη την Αθήνα– θέλει να καλυφθούν οι ετήσιες ανάγκες απολυμαντικών προϊόντων και για τα 280 Δημόσια Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου, αλλά μέσω «προσφορών» εταιρειών και όχι από τον δήμο με δικά του μέσα.

Σύλλογοι εκπαιδευτικών και δημοτικές παρατάξεις καταγγέλλουν ότι ο δήμαρχος λειτουργεί ως «ντίλερ» ιδιωτικών εταιρειών μέσα στα δημόσια σχολεία.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης έχει δηλώσει πρόσφατα: «Είναι στρατηγική επιλογή του Δήμου Αθηναίων να ενώνουμε δυνάμεις, να συνθέτουμε. Και το κλειδί είναι η σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ειδικά τώρα, μέσα στην πανδημία, που το έχουμε περισσότερο ανάγκη απ’ ότι ίσως ποτέ. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Klinex λοιπόν, χάρη στην οποία, 280 σχολεία, δημοτικά και νηπιαγωγεία της πόλης, θα έχουν όλες τις αναγκαίες συνθήκες που να εξασφαλίσουν την καθαριότητα και την υγεία των παιδιών μας».

Στο 127ο δημοτικό σχολείο ωστόσο περίμενε μια απρόσμενη… έκπληξη τον δήμαρχο καθώς εκεί έδωσαν «παρών» μέλη του συλλόγου δασκάλων «Αριστοτέλης», εκπαιδευτικοί και πολίτες, η δημοτική σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα, Ντίνα Ρέππα, κ..α. «χαλώντας» την φιέστα και καθιστώντας αδύνατη τη… φωτογράφηση που είχε κανονιστεί με φόντο τα προϊόντα της εταιρείας, όπως καταγγέλεται.

Μιλώντας στο «pontiki.gr» η Ντίνα Ρέππα, εκπαιδευτικός και δημοτική σύμβουλος είπε: «Ο δήμαρχος γυρνά και φωτογραφίζεται με ομάδα της Κλινέξ στα σχολεία που πήραν καθαριστικά της. Ωστόσο την ίδια στιγμή φέρει σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση στα σχολεία της Αθήνας λίγες ημέρες πριν ανοίξουν Δεν υπάρχουν πουθενά μάσκες, οι αίθουσες και οι σχολικοί χώροι έχουν να καθαριστούν από τον Ιούνιο, το αίτημα για 15 μαθητές ανά τμήμα αρνούνται να το υλοποιήσουν… σήμερα έπιασαν δουλειά οι καθαρίστριες στο δήμο μας». Ενώ κατηγόρησε τον Κ. Μπακογιάννη ότι λειτουργεί ως «ντίλερ για την προβολή της ιδιωτικής εταιρείας».

Στον αέρα η καθαριότητα των σχολείων

Πάντως αντιπολιτευόμενες δυνάμεις στο δήμο Αθηναίων, όπως η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή αντιδρούν σε αυτές τις επιλογές του δημάρχου:. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή μεταξύ άλλων τονίζει:

«Την ίδια στιγμή στον αέρα βρίσκεται η καθαριότητα στα σχολεία, λίγες μέρες πριν ανοίξουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τον δρόμο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ) επέλεξε να μην προσλάβει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αλλά με συμβάσεις και αριθμό πολύ κατώτερο από αυτό που απαιτείται. Στον δήμο της Αθήνας οι προσλήψεις αφορούν 264 άτομα (255 άτομα με σύμβαση πλήρους απασχόλησης και 9 με σύμβαση μερικής απασχόλησης) ενώ ακόμα και η διεύθυνση παιδικής ηλικίας έχει αιτηθεί περισσότερες από 500 προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των 413 σχολικών μονάδων. Αδύνατον να υπηρετηθούν οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ στην εποχή του COVID-19. Με τον τρόπο αυτό κυβέρνηση και δήμος θέτουν σε υγειονομικό κίνδυνο ολόκληρη την κοινωνία κι ειδικά τα σχολεία.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, 46 μεταναστ(ρι)ες καθαριστ(ρι)ες που δουλεύουν ακόμα και επί 18 χρόνια στα σχολεία του δήμου της Αθήνας αποκλείονται από τις τωρινές προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Ρατσιστική νομοθεσία που διατήρησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ επιτρέπει να εργάζονται με σύμβαση έργου λες και είναι εργολάβοι (με αυτό το καθεστώς δούλευαν μέχρι πέρσι οι καθαρίστριες των δήμων), με εξευτελιστικά ποσά αλλά τους αποκλείει ρατσιστικά την πρόσληψη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω του ΑΣΕΠ.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:22