search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:41
MENU CLOSE

Σφοδρά αντιπολιτευτικά πυρά – Ολομέτωπη επίθεση του Κινήματος Αλλαγής για Μόρια και πανδημία

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2142
10-9-2020
12.09.2020 03:00
tsipr_0.jpg

 

Με ιδιαίτερη οξύτητα απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη στάθηκε αυτές τις μέρες το Κίνημα Αλλαγής σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία αλλά και για τα γεγονότα στη Μόρια, ζητώντας τις παραιτήσεις των υπεύθυνων υπουργών για όσα διαδραματίστηκαν στο νησί της Λέσβου. 
Σε σχόλιό της η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχασε τον έλεγχο των ‘‘δομών’’. Αδιαφόρησε για την αποσυμφόρηση. Διατήρησε τις συνθήκες “ζούγκλας”», κάνοντας, παράλληλα, λόγο για διογκούμενο πρόβλημα που κρύφτηκε πίσω από «επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» του αρμόδιου υπουργείου. 

«Εφόσον πρόκειται για εμπρησμό, όπως όλα δείχνουν, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Όμως, οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των υπουργών Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη είναι τεράστιες. Αν υπήρξαν υποκινούμενοι προβοκάτορες, όπως υπαινίσσονται, ποιοι τους άφησαν να δράσουν ανεξέλεγκτα; Αυτοί. Πρέπει να παραιτηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά το Κίνημα Αλλαγής. 
Εστιάζοντας στην επόμενη μέρα η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι αυτή «θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής μαζί με σχέδιο εκτόνωσης της κρίσης. Να καταπολεμηθούν οι εστίες ανομίας, να σταματήσουν να υποφέρουν τοπικές κοινωνίες και αιτούντες άσυλο. Απαιτείται επιχειρησιακός σχεδιασμός για την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και την πρόληψη μεταφοράς του προβλήματος στην ενδοχώρα». 
Δείχνοντας μάλιστα προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα πρέπει να πάψει να σηκώνει όλο το βάρος της υποδοχής των αιτούντων άσυλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Εδώ και τώρα πρέπει να ξεκινήσει μαζικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αναλογικά σε όλα τα κράτη – μέλη. Η Ε.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της». 

«Πότε μας λέγατε ψέματα;»

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η κριτική που άσκησε η Φώφη Γεννηματά στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια για τις επιπτώσεις της πανδημίας. Μια προ ημερησίας συζήτηση που έγινε ύστερα από πρωτοβουλία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. 
Για αναξιοπιστία, ασυνέπεια, αναποτελεσματικότητα και ό,τι πορεύεται με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας» κατηγόρησε τη «γαλάζια» κυβέρνηση η Γεννηματά, ενώ ουκ ολίγες φορές έβαλε στο στόχαστρό της προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Παρουσιάζετε μια ειδυλλιακή κατάσταση» είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό τόνισε: «Και είτε σας ωραιοποιούν τα πράγματα ή εσείς συνειδητά το κάνετε». 
Απευθυνόμενη προσωπικά στον πρωθυπουργό, η Γεννηματά τον κατηγόρησε για ψέματα στο ζήτημα του ανοίγματος του τουρισμού στην αρχή του καλοκαιριού. «Ανοίξατε τα σύνορα χωρίς όρους και χωρίς ελέγχους στην αρχή, και τώρα επιμένετε ότι τα κρούσματα δεν είναι εισαγόμενα, ότι φταίνε οι πολίτες. Αφού δεν είχαμε κρούσματα πώς κόλλησαν μεταξύ τους οι πολίτες; Πότε μας λέγατε ψέματα, όταν λέγατε ότι δεν έχουμε κρούσματα, όταν λέτε ότι δεν είναι εισαγόμενα ή μας λέγατε και στις δύο περιπτώσεις ψέματα;» έθεσε το ερώτημα χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:41