search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Χανιά: Διαμαρτύρονται γονείς και καθηγητές σε γυμνάσιο – Πάνω από 25 άτομα θα βρίσκονται στην τάξη

10.09.2020 14:42
Χανιά: Διαμαρτύρονται γονείς και καθηγητές σε γυμνάσιο – Πάνω από 25 άτομα θα βρίσκονται στην τάξη - Media

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι του Συλλόγου και της Ένωσης Γονέων του 5ου Γυμνασίου Χανίων, που βρίσκεται στην Νέα Χώρα.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, δεκάδες κόσμους μαζεύτηκε για να διαμαρτυρηθεί για την μείωση των τμημάτων του σχολείου που οδηγεί αντιστοίχως στην αύξηση των μαθητών σε κάθε τάξη. Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ.

Το αίτημα του 5ου Γυμνασίου για αύξηση των τμημάτων στην Α τάξη και διατήρηση των τμημάτων της Β τάξης εστάλη προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων.

Αναλυτικά η πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Σύλλογος Γονέων του 5ου Γυμνασίου Χανίων για την σημερινή συγκένρωση:

“Αγαπητοί γονείς, Σας καλούμε την Πέμπτη 10/9/2020 στις 11.00 σε συνάντηση, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, έξω από το σχολείο μας..

Σας ενημερώνουμε ότι εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου του σχολείου μας, μαζί με το Σύλλογο Διδασκόντων, παρευρέθηκαν χθες 7/9/2020 σε συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, για το θέμα του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα για τις Α και Β τάξεις.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα τμήματα της Β τάξης θα μειωθούν από 5 σε 4 και ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα στις τάξεις Α και Β θα είναι πάνω από 25 άτομα και μαζί με τους εκπαιδευτικούς θα φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις τα 28.

Ζητήσαμε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας να εγκρίνει το αίτημα του σχολείου μας για αύξηση των τμημάτων στην Α τάξη και διατήρηση των τμημάτων της Β τάξης και δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει το αίτημα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης με θετική εισήγηση.

Επίσης στείλαμε αίτημα προς την Διεύθυνση Δ//βάθμιας Εκπ/σης Χανίων και την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης το επισυναπτόμενο αίτημα. Σαν Σύλλογος, σας καλούμε την Πέμπτη 10/9/2020 στις 11.00 σε συνάντηση, τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, έξω από το σχολείο μας για ενίσχυση της δυναμικής του αιτήματός μας”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24