search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:32
MENU CLOSE

Άγκυρα: «Συζητήσαμε με Ελλάδα για μέτρα πρόληψης στρατιωτικής εμπλοκής» – Δεν υπήρξε διάλογος απαντά η Αθήνα

10.09.2020 17:54
Αντίστροφη μέτρηση για τις διερευνητικές, παρά τα Βαρώσια - Ο Τσαβούσογλου δεσμεύτηκε να προτείνει ημερομηνία, λέει ο Δένδιας - Media

 

Συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και Τουρκίας πραγματοποιήθηκε στο ΝΑΤΟ, όπως ισχυρίζεται στο Twitter το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Αναφορικά με πληροφορίες που διακινεί η τουρκική πλευρά περί “ανταλλαγής απόψεων” στο πλαίσιο “τεχνικών συζητήσεων” στο ΝΑΤΟ, διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι ο Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης.

«Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν μέτρα για την πρόληψη πιθανής παρέμβασης μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων», αναφέρεται στην ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, στην οποία προστίθεται πως αναμένεται νέα επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα Αξιωματικό σειρά διευκρινήσεων επί των υποβληθέντων σχολίων, απαντά στις τουρκικές πληροφορίες η ελληνική πλευρά.

Όπως υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές, δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό. Επιπρόσθετα, οι αναφορές σε “ανταλλαγή απόψεων” στο πλαίσιο “τεχνικών συζητήσεων” εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:29