search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:12
MENU CLOSE

Covidiots: Παλεύοντας με τον δεύτερο ιό της πανδημίας 

11.09.2020 11:45
Covidiots: Παλεύοντας με τον δεύτερο ιό της πανδημίας  - Media

 

Την ώρα που καταγράφεται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, με την Ελλάδα χθες Πέμπτη να κάνει το μεγαλύτερο άλμα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία (372 σε ένα 24ωρο) πλήθη διαδηλώνουν για να τα βάλουν άλλοτε με το «κράτος», άλλοτε με τη «μάσκα» και άλλοτε με την «παγκόσμια συνωμοσία». 

Στη Θεσσαλονίκη, η χρυσαυγίτικης αισθητικής αλλά και ουσιαστικής διοργάνωσης της πορείας (Κυριακή 6/9) έφερε τους Covidiots και στη χώρα μας. «Κανένα παιδί στα χέρια του ΕΟΔΥ», «Έξω οι μάσκες από τα σχολεία», «Έξω ο COVID απ’ την Ελλάδα», μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Αθήνα και στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Στην αρχή οι Covidiots υποστήριζαν ότι το κλείσιμο σχολείων, θεάτρων και χώρων λατρείας καταπατούσε τα συνταγματικά τους δικαιώματα και τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Διότι το γνωρίζουν το Σύνταγμα. Με αυτό κοιμόντουσαν τα βράδια, όχι με παραμύθια. Αργότερα χαρακτήριζαν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας ως μέτρο που αποσκοπούσε στην κρατική καταστολή και στον έλεγχο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Μετά ήρθαν τα συνθήματα εναντίον του Μπιλ Γκέιτς, της τεχνολογίας 5G αλλά και το μικροτσίπ. 

Στην Ελλάδα αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος – ακροδεξιού – Κυριάκος Βελόπουλος βγήκε την Παρασκευή στα κανάλια να μας πει ότι δε θα άφηνε να βάλει μάσκα το παιδί του λέγοντας διάφορες ανοησίες και fake news. Βέβαια, τι να πει κανείς στον άνθρωπο που πουλούσε ιδιόχειρες επιστολές του Ιησού Χριστού; Έχει το ακαταλόγιστο. 

Και όλα αυτά την ώρα που διάφοροι μαντζουνολόγοι και καλά διατροφολόγοι πουλάνε σκευάσματα όπου θα κάνουν ισχυρό το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο θα αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό γιατί εντάξει, σιγά τη πανδημία, με πράσα, καρότο και λίγες ελιές, αντιμετωπίζεται. Η «νέα φραπελιά». Του κορωνοϊού. 

Κατανοητή γίνεται ως ένα βαθμό η ανησυχία των γονιών. Ως ένα βαθμό, όμως. Προσοχή. Το να επιστρέφεις εν μέσω πανδημίας στην κανονική ζωή είναι ρίσκο. Και μάλιστα μεγάλο. Τα όπλα μας σ’ αυτήν την πανδημία και μέχρι να έρθει το εμβόλιο είναι αυτά που συνομολογεί ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα. Αποστάσεις, μάσκα, πλύσιμο χεριών. 

Το εμβόλιο θα έρθει. Το πότε δε το γνωρίζουμε. Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι μία εταιρία (AstraZeneca) που είναι κοντά στην εύρεση του εμβολίου σταμάτησε την έρευνά της προς το παρόν διότι ένας εκ των 30.000 εθελοντών είχε παρενέργειες. Είναι θετικό γιατί δεν γίνεται η δουλειά στο πόδι, ούτε για να εκμεταλλευτούν καταστάσεις. Η επιστημονική κοινότητα θέλει να δώσει μία καθοριστική και ουσιαστική απάντηση στην πανδημία. Ευχόμαστε να έρθει όσο σύντομα γίνεται. 

Η πανδημία κάποτε θα τελειώσει, ελπίζουμε με τα λιγότερα θύματα. Οι Covidiots, πολύ φοβάμαι πως όχι, κάτι άλλο θα βρουν…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:12