search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:00
MENU CLOSE

Δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι Τούρκοι – Ετοιμάζονται να βγάλουν στην αν. Μεσόγειο κι άλλο πλωτό γεωτρύπανο (Photo)

11.09.2020 13:13
Δεν καταλαβαίνουν τίποτα οι Τούρκοι - Ετοιμάζονται να βγάλουν στην αν. Μεσόγειο κι άλλο πλωτό γεωτρύπανο (Photo) - Media

 

Αποφασισμένη να τραβήξει τα πράγματα στα άκρα εμφανίζεται η Άγκυρα, παρά τις διαρκείς παραινέσεις και προειδοποιήσεις για κινήσεις αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το news247, το τρίτο τους πλωτό γεωτρύπανο θα είναι σε θέση να ρίξουν στη θάλασσα σε λίγες ημέρες οι Τούρκοι.
 
Όπως μεταδίσουν το πρακτορείο ειδήσεων Ντεμιρορέν το πλοίο Κανούνι βάφτηκε με τα εθνικά χρώματα της Τουρκίας έτσι ώστε σε λίγα 24ώρα να πλασιώσει το Γιαβούζ και το Φατίχ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο πλοίο τους τελευταίους μήνες έγιναν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Ινσεκούμ το οποίο χρησιμοποιεί κατά κόρον το ΝΑΤΟ.
 
Η Τουρκία αγόρασε το Κανούνι περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια (όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ).
 
Το πλοίο κατασκευάστηκε στη Νότια Κορέα και για μία τριετία, από το 2012 μέχρι το 2015, το χρησιμοποιούσε η εταιρία Petrobas. Τα τελευταία δύο χρόνια παρέμενε ανενεργό σε λιμάνι της Ουαλίας.
 
Το όνομα Κανούνι παραπέμπει στη λέξη νομικός και έχει αναφορά στον Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή, το μακροβιότερο Σουλτάνο στην ιστορία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας (εξουσίασε από το 1520 μέχρι το 1566 όταν και πέθανε).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:56