21/01/2021 19:43:17

Κορωνοϊός: Τι θα συμβεί αν μαθητής ή εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός σε Covid-19

Κορωνοϊός: Τι θα συμβεί αν μαθητής ή εκπαιδευτικός βρεθεί θετικός σε Covid-19 - Media
 
Διευκρινίσεις για το τι θα συμβεί εάν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο έδωσε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου.
 
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, η κα Παπαευαγγέλου ενημέρωσε πως σε κάθε σχολείο θα υπάρχει υπεύθυνος διαχείρισης Covid-19, ο οποίος θα διαχειρίζεται οτιδήποτε σχετίζεται με τον κορωνοϊό μέσα στο σχολείο. Ο υπεύθυνος Covid-19 θα εκπαιδεύει το προσωπικό για την αναγνώριση ύποπτων κρουσμάτων και ενημερώνει τους γονείς. Παράλληλα τηρεί αρχείο απουσιών που σχετίζονται με κρούσμα.
 
Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος μαθητή, άμεσα θα απομονώνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και καλά αεριζόμενο, μέχρι να έρθει η οικογένειά του να το παραλάβει. Στη συνέχεια, ο μαθητής θα επισκέπτεται τον ιατρό του και θα γίνεται εργαστηριακός έλεγχο.
 
Μέχρι να βγουν τα αποτέλεσμα, ο μαθητής θα παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι, ενώ το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Παρόμοια διαδικασία ακολουθείται και στην περίπτωση εκπαιδευτικού ή εργαζομένου στη σχολική μονάδα.
 
Αν το παιδί ή ο εκπαιδευτικός διαγνωσθεί αρνητικό, τότε μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο εντός 24 ωρών, εάν, βέβαια, μαθητής ή εκπαιδευτικός βγει θετικό, τότε ο γονιός οφείλει να ενημερώσει τον υπεύθυνο Covid 19 του σχολείου - όπως και τους υπεύθυνους όλων των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του. Τότε, εκείνος επικοινωνεί με τις αρμόδιες αρχές.
 
Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.