search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:10
MENU CLOSE

Τουρκικές τερατολογίες για τα Rafale: «Τα πληρώνουν για τους Έλληνες η Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ»

11.09.2020 16:41
ΣΥΡΙΖΑ για εξοπλιστικά: Αλλλοπρόσαλλη η κυβέρνηση, να μας ενημερώσει για τις απευθείας συμβάσεις - Media

 

Τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Άγκυρα ενώπιον της -αναμενόμενης- εξοπλιστικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας με έμφαση στην προμήθεια από την Πολεμική Αεροπορία των περίφημων γαλλικών μαχητικών Rafale αποδεικνύουν και τα σενάρια που διακινούν τα τουρκικά ΜΜΕ για την προμήθεια αυτή.

Όπως σημειώνει το militaire.gr, οι Τούρκοι έχουν αρχίσει να διακινούν σενάρια για το πού θα βρει η Ελλάδα τα χρήματα για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών Rafale.  Το Anadolu έρχεται σήμερα να παρουσιάσει ένα απ΄ αυτά, καθώς σύμφωνα με όσα γράφει, από το 10ετές ομόλογο που εκδόθηκε πρόσφατα η Ελλάδα άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο μόλις 1,2%.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι αυτά τα 2,5 δισ. τα έδωσαν ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία με σκοπό την αγορά των Rafale, τα οποία όπως έχει γράψει και το «Π» αλλάζουν τις ισορροπίες στον αέρα. Το βέβαιο είναι πάντως ότι χθες οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών αναζήτησαν το κονδύλι για την υλοποίηση της συμφωνίας για την προμήθεια των Rafale.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:05