search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:19
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Μαύρη» ημέρα για την Ουγγαρία – Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας

12.09.2020 11:17
Κορωνοϊός: «Μαύρη» ημέρα για την Ουγγαρία – Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας - Media

 

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 916 νέα κρούσματα της Covid-19, μακράν ο υψηλότερος απολογισμός αφότου ξέσπασε η πανδημία, λίγες ημέρες αφότου ξανάνοιξαν τα σχολεία και οι αρχές δεν δείχνουν διατεθειμένες να επαναφέρουν τα αυστηρά μέτρα που είχαν βοηθήσει να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού την άνοιξη.

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ο αριθμός των νεκρών παραμένει χαμηλός. Το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν από επιπλοκές της Covid-19 δύο ηλικιωμένοι, που έπασχαν από χρόνια, υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τις 7.134. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, που συμμετείχε νωρίς το πρωί σε μια συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, είπε ότι τα σχολεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.

«Το σύστημα υγείας είναι έτοιμο να διαχειριστεί το επόμενο κύμα της πανδημίας, με περισσότερες από 10.000 ελεύθερες κλίνες», είπε, προσθέτοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τους υφιστάμενους κανόνες, όπως να φορούν υποχρεωτικά μάσκα στα μέσα μεταφοράς. Πρόσθεσε ότι από την 1η Οκτωβρίου θα γίνονται υποχρεωτικά θερμομετρήσεις στις εισόδους των σχολείων.

Η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να θέσει ανώτατο όριο στην τιμή των τεστ που διενεργούνται από ιδιωτικές κλινικές, η οποία έχει φτάσει ακόμη και τα 100 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ουγγαρία πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της, ιδίως τους ευάλωτους ηλικιωμένους, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα ανοιχτή την οικονομία της.

Από την αρχή της πανδημίας στην Ουγγαρία έχουν καταγραφεί 11.825 κρούσματα και 633 θάνατοι.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16