search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:06
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» Αρείου Πάγου για την τύχη κατασχεμένων εκρηκτικών και όπλων

13.09.2020 09:12
Novartis: Επανεκκίνηση Ειδικού Δικαστηρίου με κατάθεση Βενιζέλου - Media

 

Την ενεργοποίηση των εισαγγελικών λειτουργών προκειμένου να τηρούνται οι προβλεπόμενες δικονομικές διατάξεις  σχετικά με την διαχείριση των κατασχεμένων  εγγράφων και αντικειμένων (που σε ορισμένες περιπτώσεις αφορούν επικίνδυνα υλικά όπως εκρηκτικά, όπλα και χημικές ουσίες), ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Με εγκύκλιό του προς τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας  ο κ.Πλιώτας  επισημαίνει ότι : «Κατά καιρούς διαπιστώνεται  ότι δεν τηρούνται τα από τις συναφείς δικονομικές διατάξεις  παρατηρούμενα και γενικώς τα επιτασσόμενα για κατασχεμένα αντικείμενα ή έγγραφα. Πράγματα επικίνδυνα προκύπτει να μην έχουν παραδοθεί στην αρμόδια για την φύλαξή  τους αρχή. Άλλοτε δεν εκτελείται ακόμη και η διάταξη της αμετάκλητης απόφασης  του δικαστηρίου που αποφαίνεται για την τύχη των κατασχεμένων με συνεπακόλουθο την παράταση της φύλαξης, μάλιστα  σε υπερπλήρεις και ακατάλληλους τις περισσότερες φορές χώρους.

Άξια επισήμανσης και η μη υποβολή σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων αίτησης  του  αρμόδιου  εισαγγελέα στο δικαστήριο για συμπλήρωση της απόφασής του, όταν τούτο παρέλειψε να αποφανθεί για την τύχη κατασχεθέν των αντικειμένων, διατηρουμένης και από αυτό το λόγω της σχετικής εκκρεμότητας. Επιβάλλεται, ακολούθως, όπως κατά λόγο αρμοδιότητάς σας να  ασχοληθείτε συστηματικά, με συνεχές  το ενδιαφέρον σας για τα ζητήματα που θίγονται προηγουμένως, ενεργώντας τα κατά περίπτωση νόμιμα». 

Πηγή: dikastiko.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:06