search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:36
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Ήμασταν πίσω στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό σαν χώρα – Γιατί δεν λειτούργησε το 112 στην Εύβοια

13.09.2020 12:36
Μητσοτάκης: Ήμασταν πίσω στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό σαν χώρα – Γιατί δεν λειτούργησε το 112 στην Εύβοια - Media

 

Στις πρόσφατες καταστροφές που υπέστη η Εύβοια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε πως υπάρχει ζήτημα γενικότερα με την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός έκτακτου φαινομένου.

«Είχαμε μείνει πίσω στον συνολικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό στη χώρα», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι το 112 λειτουργεί, «δεν λειτουργούσε όταν παραλάβαμε την κυβέρνηση», ανέφερε.

«Στην Εύβοια κρίθηκε από την Πολιτική Προστασία ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Αντίθετα έγινε χρήση του στις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική», πρόσθεσε και σημείωσε πως «έχει γίνει πάρα πολύ σημαντική δουλειά στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας». 

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει και ισχυρή περιφερειακή οργάνωση στον τομέα της πολιτικής Προστασίας.

«Για ένα πράγμα είμαστε βέβαιοι, ότι τα πράγματα στο μέτωπο των φυσικών καταστροφών θα γίνουν μόνο χειρότερα. Πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμη και δεν μπορούμε να ξεχνάμε πως είμαστε μία χώρα με μεγάλο πρόβλημα σεισμών», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:35