08/03/2021 21:26:49

Λέσβος: «Η μεγαλύτερη σειρά αναμονής στην ιστορία» - Ουρά χιλιάδων ανθρώπων για λίγα τρόφιμα (Video)

Λέσβος: «Η μεγαλύτερη σειρά αναμονής στην ιστορία» - Ουρά χιλιάδων ανθρώπων για λίγα τρόφιμα (Video) - Media

 

Ώρες ολόκληρες έπρεπε να περιμένουν την Κυριακή στην ουρά, κάτω από τον ήλιο, για λίγα τρόφιμα οι πρόσφυγες από τη Μόρια, μετά από πέντε ημέρες εξάντλησης στον δρόμο.

Οι εικόνες που κατέγραψε ανταποκριτής του γαλλικού δικτύου ARTE είναι σοκαριστικές: Περπατάει επί δυόμισι περίπου λεπτά, και τόσο στα δεξιά του όσο και στα αριστερά του υπάρχουν τεράστιες ουρές αναμονής προσφύγων.

«Η μεγαλύτερη ουρά αναμονής για φαγητό στην ιστορία», σχολιάζει ο ανταποκριτής του ARTE.

Αντίστοιχες εικόνες καταγράφει και η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ της Λέσβου:

Υπ. Μετανάστευσης: Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στο νέο ΚΥΤ

Στο μεταξύ, και ενώ αυτές οι εικόνες καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή του Καρά Τεπέ, σε ενημέρωσή του το υπ. Μετανάστευσης αναφέρει ότι «με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι χωματουργικές εργασίες στο προσωρινό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Λέσβου, καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης σκηνών για τη στέγαση των επωφελούμενων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Παράλληλα, συνεχίζει το υπουργείο, έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαμόρφωση χώρων διοίκησης στην είσοδο του νέου κέντρου, χώρου για τη διενέργεια ελέγχων για COVID-19, καθώς και ειδικού χώρου υγειονομικής απομόνωσης των κρουσμάτων. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία εισόδου στο κέντρο προϋποθέτει την πλήρη καταγραφή των προσωπικών στοιχείων των επωφελούμενων, καθώς και τη διενέργεια του σχετικού ελέγχου για COVID-19. Ήδη, έχουν ανιχνευθεί επτά θετικοί στον ιό επωφελούμενοι.»

Σύμφωνα με το υπουργείο, «έχουν, μέχρι στιγμής, εγκατασταθεί περισσότεροι από 300 επωφελούμενους (οικογένειες και ευάλωτες ομάδες) σε σκηνές, ενώ η επανέναρξή της διαδικασίας καταγραφής και εισόδου έχει λάβει χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς το κέντρο για λόγους ασφαλείας θα παραμένει κλειστό καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το υπουργείο αναφέρει ότι η διαδικασία τροφοδοσίας και παροχής πόσιμου νερού λαμβάνει χώρα ομαλά. Επιπροσθέτως, καταλήγει, έχει πραγματοποιηθεί χαρτογράφηση των σκηνών, ενώ η τοποθέτηση των επωφελούμενων σε σκηνές πραγματοποιείται με βάση την εθνικότητά τους.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.