search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:00
MENU CLOSE

ΟΛΜΕ: Χάος στα σχολεία λίγες ώρες πριν το κουδούνι

13.09.2020 14:28
ΟΛΜΕ: Χάος στα σχολεία λίγες ώρες πριν το κουδούνι - Media

 

Εικόνα χάους και αβεβαιότητας επικρατεί, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, στα σχολεία της χώρας, λίγες ώρες πριν το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι δεν εφοδιάστηκαν έγκαιρα τα σχολεία με μάσκες για τους μαθητές, ότι δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόνοια για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων και τη λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών, ότι σε πολλούς Δήμους το προσωπικό καθαριότητας ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί και ότι τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι ακόμη χιλιάδες. Και αυτά, σύμφωνα πάντα με την ΟΛΜΕ, χωρίς να γίνεται καν λόγος για προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΟΛΜΕ:

«Η ΟΛΜΕ από νωρίς είχε καταγγείλει την απουσία στοιχειώδους προγραμματισμού, την παντελή έλλειψη σχεδιασμού. Και την αδιαφορία για την αντιμετώπιση μιας τόσο κρίσιμης κατάστασης από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Σήμερα λίγες ώρες πριν από την υποδοχή των μαθητών στα σχολεία, η εκτίμησή μας αυτή επιβεβαιώνεται.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην μοναδική – στην πραγματικότητα- υποχρέωση που ανέλαβε. Και αυτή μάλιστα μέσα από τις παλινωδίες της Υπουργού, να εφοδιάσει δηλαδή έγκαιρα τα σχολεία με μάσκες για τους μαθητές.

Και ενώ καμία κυβερνητική πρόνοια δεν υπήρξε για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων και τη λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών, ενώ σε πολλούς Δήμους το προσωπικό καθαριότητας ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί, ενώ τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι ακόμη χιλιάδες, ενώ δεν γίνεται καν λόγος για προληπτικούς ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο με εγκύκλιό του την Παρασκευή (που σε πολλά  σχολεία έφτασε μετά από τη λήξη του εργασιακού ωραρίου),  ενημερώνει ότι οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στις 8.15!

Είναι μία ακόμη απόδειξη  της απόστασης που χωρίζει τους ιθύνοντες του Υπουργείου από την εκπαιδευτική πραγματικότητα, της άγνοιάς τους για την καθημερινότητα του σχολείου.

Σε κάθε παρέμβασή του το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί αναστάτωση και σύγχυση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Θα ήταν λοιπόν καλύτερο να σιωπούν και να αναλάβουν επιτέλους πρωτοβουλίες  για την ομαλή λειτουργία των σχολείων την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, την κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:59