search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:05
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Αυστραλία: Η Βικτόρια μετρά τα λιγότερα κρούσματα εδώ και 3 μήνες

14.09.2020 05:26
Κορωνοϊός-Αυστραλία: Η Βικτόρια μετρά τα λιγότερα κρούσματα εδώ και 3 μήνες - Media

 

Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη Πολιτεία της Αυστραλίας, το επίκεντρο του δεύτερου κύματος κορονοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα την μικρότερη αύξηση ημερήσιων νέων λοιμώξεων τους τελευταίους σχεδόν τρεις μήνες.

Οι αρχές κατέγραψαν τις προηγούμενες 24 ώρες 35 νέες μολύνσεις της Covid-19 και 7 θανάτους στη Βικτόρια, καθώς οι αυστηροί περιορισμοί του lockdown στην πολιτεία αρχίζουν από σήμερα να χαλαρώσουν οριακά.

Η Μελβούρνη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, τέθηκε σε αυστηρή καραντίνα στις αρχές Αυγούστου, όταν καταγράφονταν πάνω από 700 ημερήσια κρούσματα στην πολιτεία της Βικτόρια.

Από σήμερα θα διπλασιαστεί, στις δύο ώρες ημερησίως, ο χρόνος που μπορούν να περνούν εκτός της κατοικίας τους οι 5 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης, ενώ θα μειωθεί κατά μία ώρα η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Από την αρχή της πανδημίας στην χώρα συνολικά 27.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με την Covid-19 και 817 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της νόσου.

Στη Βικτόρια έχει καταγραφεί περίπου το 75% όλων των κρουσμάτων της Αυστραλίας και το 90% των θανάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35