search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:16
MENU CLOSE

ΠΟΥ: Ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ αύξησης νέων κρουσμάτων κορωνοϊού

14.09.2020 06:01
ΠΟΥ: Ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ αύξησης νέων κρουσμάτων κορωνοϊού  - Media

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ αύξησης των νέων μολύνσεων από τον Sars-Cov2, καθώς το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν σε όλο τον κόσμο συνολικά 307.930 νέα κρούσματα.

Παράλληλα, η υπηρεσία του ΟΗΕ για την Υγεία ανακοίνωσε ότι υπέκυψαν στη νόσο άλλοι τουλάχιστον 5.500 άνθρωποι, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από Covid-19 σε 917.417.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις λοιμώξεις καταγράφηκαν στην Ινδία, στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία.

Σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 28 εκατομμύρια περιστατικά, εκ των οποίων τα μισά στην Αμερική.

Το προηγούμενο ρεκόρ ημέρας για νέα κρούσματα ήταν στις 6 Σεπτεμβρίου όταν ο ΠΟΥ ανακοίνωσε 306.857 νέες λοιμώξεις.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η Ινδία ανακοίνωσε 94.372 νέα κρούσματα την Κυριακή, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ με 45.523 και τη Βραζιλία με 43.718.

Περισσότεροι από 1.000 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στις ΗΠΑ και την Ινδία, ενώ η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι 874 άνθρωποι πέθαναν από ασθένεια που σχετίζεται με τον Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Ινδία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε σχεδόν δύο εκατομμύρια κρούσματα τον Αύγουστο, τον υψηλότερο μηνιαίο αριθμό στον κόσμο από την έναρξη της πανδημίας.

Η χώρα κατέγραφε κατά μέσο όρο 64.000 περιστατικά ανά ημέρα – αύξηση 84% από τον ημερήσιο μέσο όρο κρουσμάτων τον Ιούλιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1.000 ανά ημέρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Βραζιλία μετρά περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα, τον τρίτο υψηλότερο αριθμό στον κόσμο. Έχει επίσης τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στη Λατινική Αμερική, με περίπου 131.000.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου αριθμού κρουσμάτων κοροναϊού – πάνω από έξι εκατομμύρια. Παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων τον Ιούλιο, αλλά οι αριθμοί έχουν μειωθεί από τότε. Η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη είναι η πιο πληγείσα και σε αριθμό θυμάτων, αφού περίπου 194.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Covid-19.

Αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με την Ισπανία να έχει τις χειρότερες επιδόσεις.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:16