search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:17
MENU CLOSE

«Αγρίεψε» ο Μακρόν σε συνομιλία με τον Πούτιν: Ζήτησε εξηγήσεις για τη δηλητηρίαση Ναβάλνι

14.09.2020 13:13
Πούτιν και Μακρόν συζήτησαν λεπτομερώς για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ - Media
 
Αυστηρό ύφος υιοθέτησε κατά την επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το πρωί της Δευτέρας ο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος και ζήτησε «εξηγήσεις» για την υπόθεση Ναβάλνι, τον πολιτικό της ρωσικής αντιπολίτευσης ο οποίος έπεσε «μυστηριωδώς άρρωστος».
 
Σε ανακοίνωσή το προεδρικό μέγαρο αναφέρει ότι η Γαλλία διαθέτει στοιχεία ότι πρόκειται για δηλητηρίαση, με την βοήθεια του νευροτοξικού Novitchok, γεγονός που «αντιτίθεται στις διεθνείς νόρμες για χρήση χημικών όπλων». Σύμφωνα με το Ελυζέ ο Εμανουέλ Μακρόν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την υπόθεση Ναβάλνι ως «απόπειρα δολοφονίας», μιλώντας στον Πούτιν.
Ας σημειωθεί ότι η Γαλλία έχει ήδη αναβάλλει τις διμερείς συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών και Aμυνας της Ρωσίας, για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι που είχαν προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι. Η γαλλορωσική συνάντηση αναβλήθηκε λόγω της έντασης που έχει σχέση με τη δηλητηρίαση του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.
 
«Υπό τις παρούσες συνθήκες και έπειτα από συνομιλία με τις ρωσικές αρχές, αποφασίστηκε να αναβάλουμε τη συνεδρίαση του γαλλορωσικού Συμβουλίου συνεργασίας σε θέματα ασφαλείας σε μεταγενέστερη ημερομηνία», δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ανιές φον ντερ Μιλ.
 
Επίσης, οι χώρες της G7 προέτρεψαν τη Ρωσία να οδηγήσει «κατεπειγόντως» ενώπιον της δικαιοσύνης όσους ευθύνονται για την «επιβεβαιωμένη δηλητηρίαση» του Αλεξέι Ναβάλνι, του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.
 
Στην ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, του Καναδά, των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Βρετανίας δηλώνουν ότι «καταδικάζουν με τον εντονότερο τρόπο την επιβεβαιωμένη δηλητηρίαση» του Ναβάλνι.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10