search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:45
MENU CLOSE

Τροπολογία Κεραμέως: Πώς θα κλείνουν σχολεία λόγω κορωνοϊού

14.09.2020 13:26
Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Κεραμέως: Μιλούσαν για λογαριασμό της στελέχη της Cisco - Media

 

Για κοινωνικούς λόγους παρέχεται, με τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η δυνατότητα απόσπασης εκπαιδευτικών ακόμα και κατά τα δύο έτη από τον διορισμό τους, εάν είναι πολύτεκνοι ή έχουν οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους αναπηρία άνω του 67%. Επίσης, θεσπίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνουν και θα ανοίγουν σχολικές μονάδες εξαιτίας της πανδημίας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υποστήριξε πριν λίγο, στην Ολομέλεια την τροπολογία που κατέθεσε για ψήφιση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο θα κυρωθούν οι δύο ΠΝΠ του περασμένου Αυγούστου

Η Νίκη Κεραμέως αναλύοντας τις διατάξεις της τροπολογίας ανέφερε ότι «για κοινωνικούς λόγους παρέχεται η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα απόσπασης και κατά τα δύο πρώτα χρόνια του διορισμού του σε ορισμένες κατηγορίες εκπαιδευτικών καθώς και μελών ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού».

Πρόκειται, όπως είπε η υπουργός «για τους μόνιμους διορισμούς που έχουν γίνει, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα και κατά τα δύο πρώτα χρόνια διορισμού αυτών των εκπαιδευτικών να μπορούν να πάρουν απόσπαση στις περιπτώσεις εκείνες που οι ίδιοι ή και οι σύζυγοί τους έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ή είναι πολύτεκνοι»

Αναφορικά με τη δεύτερη διάταξη της τροπολογίας, η οποία αφορά το κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω του κορονοϊού, η υπουργός Παιδείας είπε πως με την διάταξη της τροπολογίας θεσπίζεται «η δυνατότητα η επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού. Η απόφαση αυτή θα λαμβάνεται από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, και πάντοτε στην βάση του πρωτοκόλλου που έχουν δώσει οι ειδικοί επιστήμονες».

Η υπουργός προσέθεσε πως «έχει συσταθεί μια ειδική μονάδα, μια task force, αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Παιδείας, Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα παρέχει επιπλέον καθοδήγηση στους διευθυντές εκπαίδευσης και στους διευθυντές Υγείας των Περιφερειών προκειμένου να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη εκδοθεί αναφορικά με το πότε κλείνει ενδεχομένως ένα τμήμα ή μια σχολική μονάδα λόγο κορονοϊού».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:45