search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:06
MENU CLOSE

Στρατιωτική θητεία: «Κλειδώνει» το 12μηνο, η κυβέρνηση «ψάχνεται» για την στράτευση στα 18

14.09.2020 13:58
ΣΥΡΙΖΑ για κορωνοϊό: «Φαίνεται πλέον να μην ελέγχεται αποτελεσματικά η διάδοση του ιού, σε στρατόπεδα και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων» - Media
 
Τις τελικές αποφάσεις σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον Στρατό Ξηράς από τους εννέα στους 12 μήνες, ώστε να εξισωθεί με αυτή του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.
 
Τη σχετική εισήγηση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φέρεται να έχει καταθέσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ για την ενίσχυση του στρατεύματος έστω και για τρεις μήνες.
 
Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ο τρόπος που θα γίνει η αλλαγή στη θητεία και για ποιες Εκπαιδευτικές Σειρές Στρατεύσιμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) θα ισχύσει.
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όσοι κατατάχθηκαν στον στρατό στις αρχές Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία κατά 1,5 μήνα ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα.
 
Παράλληλα, όπως αποκάλυψε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ, εξετάζεται και υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18, όταν τελειώνουν το Λύκειο, κατά τα πρότυπα του Ισραήλ και της Κύπρου.
 
Ωστόσο, για το θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της, αλλά φαίνεται ότι το εξετάζει από όλες τις πλευρές.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33