search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:36
MENU CLOSE

H Toυρκία με αντι-NAVTEX ζητά την… αποστρατιωτικοποίηση της Χίου

15.09.2020 04:46
H Toυρκία με αντι-NAVTEX ζητά την... αποστρατιωτικοποίηση της Χίου - Media

 

Το Oruc Reis να επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας, ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας, η Τουρκία εξέδωσε αντι-Navtex από τον Σταθμό της Σμύρνης, με την οποία ζητά την αποστρατικοποίηση του νησιού της Χίου.

Σύμφωνα με την τουρκική αντι-Navtex, παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει αμφισβητήσει με δημόσιες τοποθετήσεις του.

Μετά το Καστελόριζο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Άγκυρα φέρεται να επαναφέρει την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, εστιάζοντας στην παρούσα φάση στη Χίο.

Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε θέσει ανοιχτά θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών.

 
Αναλυτικά όσα γράφει: 

TURNHOS N/W : 1149/20
AEGEAN SEA
1. NAVTEX MESSAGE NUMBER LA08-206/20 IS VIOLATION OF DEMILITARIZED STATUS OF CHIOS ISLAND SET BY THE 1923 LAUSANNE PEACE TREATY.
2. CANCEL THIS MESSAGE 160001Z SEP 20.

Νέα τουρκική πρόκληση: Ζητά με αντι-NAVTEX την αποστρατικοποίηση της Χίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:36