search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:51
MENU CLOSE

Και η Λούκα Κατσέλη φοβέρα θέλει…

16.03.2010 13:23
Και η Λούκα Κατσέλη φοβέρα θέλει... - Media

Τα βέλη των οικείων…ανάγκασαν την περασμένη εβδομάδα τη Λούκα Κατσέλη να… αποσύρει εκείνη την αιφνιδιαστική διάταξη που προέβλεπε συγκρατημένες (σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες τουλάχιστον) μειώσεις στις τιμές 6.500 φαρμακευτικών σκευασμάτων. Και φαίνεται ότι η γκρίνια των συντρόφων της έπιασε τόπο για τα καλά, αφού η υπουργός Οικονομίας, έχοντας μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα σταθμίσει εκ νέου τα δεδομένα, επανήλθε λιγότερο δριμεία έναντι του καταναλωτικού κοινού και περισσότερο αποφασιστική έναντι της μονοκρατορίας των φαρμακοβιομηχανιών.

Τα βέλη των οικείων…ανάγκασαν την περασμένη εβδομάδα τη Λούκα Κατσέλη να… αποσύρει εκείνη την αιφνιδιαστική διάταξη που προέβλεπε συγκρατημένες (σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες τουλάχιστον) μειώσεις στις τιμές 6.500 φαρμακευτικών σκευασμάτων. Και φαίνεται ότι η γκρίνια των συντρόφων της έπιασε τόπο για τα καλά, αφού η υπουργός Οικονομίας, έχοντας σταθμίσει μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα εκ νέου τα δεδομένα, επανήλθε λιγότερο δριμεία έναντι του καταναλωτικού κοινού και περισσότερο αποφασιστική έναντι της μονοκρατορίας των φαρμακοβιομηχανιών.

Η νέα, βελτιωμένη τροπολογία που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ και κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπει τελικά τον καθορισμό των τιμών με βάση το μέσο όρο της τιμής των τριών φθηνότερων χωρών της Μεγάλης Ένωσης των 27 και όχι της λουξ Ευρωζώνης των 16. Αυτό από μόνο του αρκεί για να πέσουν κάμποσο ο φαρμακευτικός τζίρος, να ελαφρύνουν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί  και να πάψει να φιγουράρει η Ελλάδα ανάμεσα στις ακριβότερες της γηραιάς ηπείρου. Το εν λόγω μέτρο, σε συνδυασμό με την επαναφορά της λίστας αναμένεται να ενισχύσει τον κουμπαρά της μείωσης του χρέους κατά 1,5 δις ευρώ… Δεν είναι και λίγο…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:51