search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:18
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Στον Κόλπο του Μεξικού η καταιγίδα Σάλι χαρακτηρισμένη ως τυφώνας κατηγορίας 2

15.09.2020 06:11
ΗΠΑ: Στον Κόλπο του Μεξικού η καταιγίδα Σάλι χαρακτηρισμένη ως τυφώνας κατηγορίας 2 - Media

 

Τον Κόλπο του Μεξικού έχει προσεγγίσει η τροπική καταιγίδα Σάλι, η οποία έχει εξελιχθεί σε τυφώνα κατηγορίας 2 με τους ανέμους να έχουν φθάσει τα 100 μίλια την ώρα (155 χλμ/ώρα) από τα 90 μίλια χθες το βράδυ, με την πιθανότητα περαιτέρω ενίσχυσης, σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Οι πολιτείες του Μισισιπή και της Λουιζιάνα έχουν δώσει εντολή για εκκένωση των περιοχών και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εντολή για κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για τις 2 πολιτείες.

Η Αλαμπάμα έκλεισε τις παραλίες της πολιτείας και συνέστησε την εκκένωση σε κάποιες περιοχές, με τον δήμαρχο της πόλης Σάντι Στίμσον να προειδοποιεί τους κατοίκους ότι αναμένονται «τεράστιες πλημμύρες».

Τα λιμάνια, τα σχολεία και οι επιχειρήσεις κατά μήκος της ακτής έχουν ήδη κλείσει.

Οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν περιορίσει ή αναστείλει την παραγωγή στα διυλιστήρια πετρελαίου και έχουν αποσύρει τους εργαζόμενους από τις υπεράκτιες πλατφόρμες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η καταιγίδα Σάλι είναι η 18η καταιγίδα που περνάει από τον Ατλαντικό φέτος και θα είναι η 8η τροπική καταιγίδα ή τυφώνας που θα χτυπήσει τις ΗΠΑ, γεγονός που είναι «πολύ σπάνιο αν όχι ρεκόρ», δήλωσε ο Νταν Κοτλόβσκι, μετεωρολόγος στην ιστοσελίδα, AccuWeather.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33