search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:45
MENU CLOSE

Αττική: Αυτά είναι τα μέτρα που εξετάζουν οι ειδικοί – Χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και τέλος σε θέατρα συναυλίες

15.09.2020 07:21
5136989.jpg

 

Νέα μέτρα στην Αττική φέρνει το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στα μέτρα που εξετάζονται για την Αττική είναι η γενικευμένη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους με μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, ο περαιτέρω περιορισμός του αριθμού των ατόμων που μπορούν να παρίστανται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και προσωρινή αναστολή εκδηλώσεων με μεγάλο συνωστισμό όπως είναι οι συναυλίες.

Κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, εξετάστηκαν όλα τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και κυρίως της Αττικής, όπου εντοπίζεται η πλειονότητα των κρουσμάτων. Σημειώνεται ότι από τα χθεσινά 180 νέα περιστατικά που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τα 102 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ 23 χαρακτηρίζονται «εισαγόμενα». 

Οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν τελικά, αναμένεται να ληφθούν από την κυβέρνηση σήμερα. Αλλωστε, όπως ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας να εξετάσει τον κατάλογο μέτρων που θα κλιμακώνονται τοπικά ή και γενικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38