search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:10
MENU CLOSE

Έρχεται νέο σχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις – Τα 4 βασικά χαρακτηριστικά

15.09.2020 08:34
Έρχεται νέο σχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις - Τα 4 βασικά χαρακτηριστικά - Media

 

Τέλος του έτους, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, το σχέδιο νόμου σχετικά με το νέο επικουρικό σύστημα με καθαρά κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά στο οποίο θα ενταχθούν από το 2022 οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας.

​Το νέο Επικουρικό θα στηρίζεται στη λογική ότι οι εισφορές των ασφαλισμένων δεν θα χρησιμοποιούνται για την πληρωμή των σημερινών επικουρικών συντάξεων αλλά θα κεφαλαιοποιούνται στον ατομικό «κουμπαρά» του κάθε ασφαλισμένου.

​Τα βασικά χαρακτηριστικά για το νέο Επικουρικό θα είναι τα εξής:

– Κάθε ασφαλισμένος θα έχει έναν “ατομικό”κουμπαρά στο ΕΤΕΑΕΠ και τα χρήματα του θα επενδύονται σε επιλογές χαμηλού ή υψηλότερου ρίσκου προκειμένου να αυξηθεί η σύνταξη του σε άμεσο μέλλον.

– Ο ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέγει – εντός ενός πλαισίου- και την ηλικία συνταξιοδότησης του, ανεξαρτήτως του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

– Το 25% του κεφαλαίου που συσσωρεύεται στον ατομικό “κουμπαρά” στο ΕΤΕΑΕΠ του ασφαλισμένου θα μπορεί να καταβληθεί κατά τη συνταξιοδότηση με τη μορφή εφάπαξ ενώ το υπόλοιπο με τη μορφή της μηνιαίας σύνταξης .

– Τέλος επισημαίνεται πως μόνο οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά αγορά εργασίας θα μπορούν να ενταχθούν από το 2022 στο νέο επικουρικό σύστημα και όχι σημερινοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:06