search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:53
MENU CLOSE

Υπουργείο Παιδείας; Πρώτα ανοίγουν τα σχολεία και… μετά μετράμε πόσοι εκπαιδευτικοί λείπουν από τις αίθουσες

15.09.2020 09:53
sxoleio_2-1.jpg

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι από σήμερα θα αρχίσουν να καταγράφονται τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και εντός των επόμενων ημερών θα συμπληρωθούν με την άμεση αποστολή νέων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι πέρυσι χρειάστηκαν 39.000 αναπληρωτές, ενώ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ανέρχονται σε περίπου 160.000, και υπενθύμισε ότι από εφέτος ισχύει ποινή αποκλεισμού για δύο χρόνια από τις λίστες, για όσους αναπληρωτές παραιτούνται από τη θέση που διορίστηκαν.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι γιατί το υπουργείο Παδιείας περιμένει να ξεκινήσουν πρώτα τα σχολεία και μετά να καταγραφούν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς. Οι θέσεις μαθητών είναι δεδομένες, οι ανάγκες επίσης και όταν θα χρειαστούν δεκάδες χιλίαδες αναπληρωτές, τότε μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί κάθε χρόνο δημοσιοποιούνται καταγγελίες ότι φτάνουμε Χριστούγεννα και ακόμα λείπουν καθηγητές από τα σχολεία, και όχι βέβαια αναπληρωτές που παραιτούνται. Απο την άλλη, για άλλη μια φορά έρχεται στο προσκήνιο το μεγάλη ζήτημα της αδιοριστίας μόνιμων εκπαιδευτικών καθώς πλέον 1 στους 5 μέ βάση τα επίσημα στοιχεία, είναι αναπληρωτής με ό,τι αυτό αυνεπάγεται και για τον εκπαιδευτικό ως εργαζόμενο αλλά καιγια τους μαθητές που κάθε χρόνο αλλάζουν δασκάλους.  

Ολοήμερα

Αναφορικά με τα ολοήμερα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι εφέτος τα παιδιά μπορούν να φοιτήσουν χωρίς προϋποθέσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς, λόγω της πανδημίας.

Τέλος, επισήμανε ότι πρώτα θα εντοπιστούν τα κενά στο πρωινό σχολείο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το ολοήμερο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:52