search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:02
MENU CLOSE

ΕΛΤΑ με μουσακά και χταποδάκι

15.09.2020 10:12
ΕΛΤΑ με μουσακά και χταποδάκι - Media

 

Τι είναι ελληνική γαστρονομία; Ποιες είναι οι πηγές της, ποια η πορεία της στον χρόνο και ποιο το μέλλον της στον 21ο αιώνα; Πώς μιλάμε σήμερα για την ελληνική γαστρονομία και κυρίως πώς τη συστήνουμε σε όσους δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από αυτήν;

Για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία οι απαντήσεις σε όλα αυτά τα δύσκολα ερωτήματα που κάνουν θεωρητικούς της γαστρονομίας, κριτικούς εστιατορίων, μάγειρες, ειδικούς ή απλά λάτρεις της ελληνικής κουζίνας να σπάνε το κεφάλι τους και να πελαγώνουν εδώ και χρόνια, είναι απλούστατη: Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες, μουσακάς, χταπόδι, χορτόπιτα, όπως αναφέρει η Καθημερινή

Με αυτά τα τέσσερα πιάτα, τα ΕΛΤΑ αναφέρονται στην ελληνική γαστρονομία ή για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, «τιμούν», την ελληνική γαστρονομία.

Η ειδική σειρά γραμματοσήμων κυκλοφόρησε το καλοκαίρι και όπως αναφέρει το δελτίο τύπου: «Το μαγειρεμένο φαγητό ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα με συνταγές απλές αλλά και περίπλοκες (…) Τον διάσημο μουσακά, εμβληματικός για τη χώρα μας, έτσι όπως εμείς τον κάνουμε, δεν τον βρίσκουμε σε καμία άλλη χώρα. Ενα φαγητό που ενώνει τη Δύση με την Ανατολή».

Το σκεπτικό των ΕΛΤΑ είναι ότι η κουζίνα είναι σημαντική ψηφίδα της ταυτότητάς μας, τμήμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που πρέπει να προβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά όταν πλέον αποτελεί βασικό όπλο στην προσπάθεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59