search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:12
MENU CLOSE

Ν. Μηταράκης: Αν οι πρόσφυγες δεν μπουν με συζήτηση στη νέα δομή, θα τους βάλει η Αστυνομία (Video)

15.09.2020 10:51
mitarakis.jpg

 

Μήνυμα αυταρχικότητας που με τα μέχρι τώρα δεδομένα προμηνύει επέμβαση της αστυνομίας έστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου σχετικά με την κατάσταση στη Λέσβο και τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αρνούνται να μπουν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Μιλώντας το πρωί στο MEGA ο Νότης Μηταράκης διαμήνυσε πως αν δεν πειστούν να μπουν από μόνοι τους τότε θα αναλάβει δράση η αστυνομία. Σημειώνεται ότι χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε τονίσει πως σήμερα, Τρίτη, θα έχουν μπει όλοι στη δομή.

«Η συζήτηση συνεχίζεται, αλλά στο τέλος, είναι υποχρέωση της πολιτείας να μπουν όλοι μέσα. Αν δεν μπορέσουμε να επιταχύνουμε με τη συζήτηση, θα αναγκαστεί η ελληνική αστυνομία, να μπουν όλοι μέσα. Είναι υποχρεωμένοι όσοι έρχονται στη χώρα μας να σέβονται την ελληνική νομοθεσία. Δεν γίνεται να μπαίνουν φωτιές, να καταλαμβάνονται οι δρόμοι και να περιμένουν ότι δεν θα αντιδράσουμε» τόνισε.

Επίσης, τόνισε για όσους ευθύνονται για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας ότι πρώτα θα τους αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες, και αφού εκτίσουν την ποινή τους στις ελληνικές φυλακές θα απελαθούν.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έκανε επίσης σαφές ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι για τους περίπου 13.000 ανθρώπους που μέχρι πριν από μια εβδομάδα διέμεναν στη Μόρια και επέμεινε στη δημιουργία κλειστών δομων, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Ο Ν. Μηταράκης είπε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για κλειστές δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο, ενώ όπως είπε «και στη Λέσβο θα υπάρξει μόνιμη κλειστή ελεγχόμενη δομή. Η τοποθεσία είναι υπό συζήτηση».

«Θέλει έξι με εννιά μήνες, μια διαδικασία διαγωνισμού και εκτέλεσης της δομής. Δεδομένο ότι θα ξεχειμωνιάσουν στον Καρά Τεπέ οι πρόσφυγες» πρόσθεσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «προσωρινή λύση» τη δομή στον Καρά Τεπέ και σχολίασε ότι χωράνε όλοι καθώς «είναι έκταση πολύ μεγαλύτερη από την Μόρια».

«Προτεραιότητα μας να αντιμετωπιστεί το θέμα των 12.000 αστέγων» σημείωσε επιμένοντας να χαρακτηρίζει απλώς αστέγους τους χιλιάδες κατατρεγμένους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:11