search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:40
MENU CLOSE

Σεμπάστιαν Σιεμιατκόφσκι: Τον απέρριψε η H&M αλλά σήμερα η startup του αξίζει 11 δισ. δολ.

15.09.2020 10:59
Σεμπάστιαν Σιεμιατκόφσκι: Τον απέρριψε η H&M αλλά σήμερα η startup του αξίζει 11 δισ. δολ.  - Media

 

Το 2004 επιχειρηματικοί παράγοντες της Σουηδίας – μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Η&Μ και ένα μέλος της οικογένειας Βάλενμπεργκ – απέρριψαν την ιδέα που τους είχε προτείνει ένας φιλόδοξος νέος. Σήμερα η σουηδική startup Klarna του Σεμπάστιαν Σιεμιατκόφσκι αγγίζει την κορυφή.

Η εταιρεία αποτιμάται πλέον στα 10,65 δισ. δολάρια μετά και τη  χρηματοδότηση που έλαβε και της οποίας ηγήθηκε η Silver Lake μαζί με την  GIC καθώς και άλλα funds τα οποία διαχερίζεται η BlackRock και η HMI Capital. Οι Merian Chrysalis, TCV, Northzone και Bonnier, απέκτησαν επίσης μετοχές.

Η Klarna εστιάζει σε αυτό που λέγεται “Buy Now – Pay Later”. Η υπηρεσία επιτρέπει στους καταναλωτές να πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο μέσω συνεργαζόμενων εμπόρων/ καταστημάτων και να πληρώνουν σε δόσεις, βάσει διακανονισμού. Η εφαρμογή της, έχει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 12 εκατ. μηνιαίους χρήστες σε όλον τον κόσμο, με πάνω από 55.000 καθημερινές λήψεις.

Η Klarna εκτοξεύτηκε μέσα στην πανδημία. Το πρώτο εξάμηνο του 2020, ο όγκος συναλλαγών και τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 44% και 36% αντίστοιχα, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αγγίζοντας τα 22 δισ και τα 466 δισ. δολ.

Πηγή newmoney.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:38