search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:54
MENU CLOSE

Αυτό είναι το πιο «ισχυρό» διαβατήριο του κόσμου

15.09.2020 16:52
Αυτό είναι το πιο «ισχυρό» διαβατήριο του κόσμου - Media
 
Μια σχετικά μικρή χώρα της βόρειας Ευρώπης εκδίδει στους πολίτες της το ισχυρότερο διαβατήριο του κόσμου, καθώς τους επιτρέπει να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς σε 124 άλλες χώρες, εκ των οποίων στις 91 χωρίς βίζα.
 
Πρόκειται για το Βέλγιο, το διαβατήριο του οποίου θεωρείται το ισχυρότερο στον πλανήτη, σύμφωνα με το Passport Index 2020, ενώ και χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο έχουν πολύ ισχυρά διαβατήρια, ωστόσο, χρειάζονται βίζα για 74 χώρες, έναντι μόλις 33 του Βελγίου.
 
Η φετινή κατάταξη έφερε ανατροπές, καθώς πέρσι το Βέλγιο ήταν τέταρτο, με πρώτο το διαβατήριο των ΗΑΕ που επέτρεπε την μετακίνηση σε 179 χώρες, ωστόσο, λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία του κορωνοϊού, έπεσε στην 13η θέση.
 
Μεγάλη πτώση καταγράφηκε και για τα διαβατήρια των ΗΠΑ και της Σιγκαπούρης που περιορίστηκαν στις 87 χώρες, από 171 και 169 πέρσι, ενώ στον… βυθό της κατάταξης βρίσκονται τα διαβατήρια του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Συρίας, της Σομαλίας και της Υεμένης.
 
Όσο για το ελληνικό διαβατήριο, φαίνεται ότι ακολουθεί την πορεία των περισσοτέρων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς βρίσκεται στην πέμτη θέση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:53