21/09/2020 15:32:14

Πέτσας για ενδεχόμενο lockdown: «Χρειάζεται να έχουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι»

Πέτσας για ενδεχόμενο lockdown: «Χρειάζεται να έχουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι» - Media

 

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Στ. Πέτσας τόνισε ότι «πιο πολύ μας ανησυχεί η έκρηξη στα κρούσματα», ενώ σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι δυναμικό και εξελίσσεται.

«Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «τα χειρότερα είναι φυσικά ένα lockdown».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «θέλουμε να είμαστε μπροστά από την καμπύλη» και έφερε ως παράδειγμα τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε Γαλλία και Ισραήλ εντός ολίγων ημερών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέου lockdown, σημείωσε πως «δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει πως δεν μπαίνει σε ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Παράλληλα, διευκρίνισε πως η ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η διασπορά σε μεγάλο ποσοστό στην κοινότητα.

Σε ερώτηση σε ποια περίπτωση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το «όπλο» του lockdown, απάντησε πως «δεν είμαστε εκεί» αλλά όπως πρόσθεσε, «χρειάζεται να έχουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι».

Τόνισε εξάλλου ότι η επιτροπή των ειδικών έχει προτείνει διάφορα μέτρα, ενώ κληθείς να σχολιάσει αν θα επανέλθουν τα SMS, απάντησε πως «προτρέχουμε».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.